Orman Bakanı Veysel Eroğlu Talimatı Verdi! Küle Dönen Menderes Ormanı Yeniden Yeşilleniyor

Geçtiğimiz günlerde çıkan yangın sonucunda İzmir’in Menderes İlçesi’nde yaklaşık olarak 150 hektarlık bir alan küle dönmüştü. Yanan orman içinse Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bizzat talimat verdi ve küle dönen orman için yeniden yeşillendirme çalışmaları başlatıldı. İşte detaylar….

Orman Bakanı Veysel Eroğlu Talimatı Verdi! Küle Dönen Menderes Ormanı Yeniden Yeşilleniyor
Orman Bakanı Veysel Eroğlu Talimatı Verdi! Küle Dönen Menderes Ormanı Yeniden Yeşilleniyor Hasan Vural Topbaş

Geçtiğimiz günlerde çıkan yangın sonucunda İzmir’in Menderes İlçesi’nde yaklaşık olarak 150 hektarlık bir alan küle dönmüştü. Yanan orman içinse Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bizzat talimat verdi ve küle dönen orman için yeniden yeşillendirme çalışmaları başlatıldı.  İşte detaylar….

Yaz aylarında çıkan orman yangınları büyük bir kayba yol açıyor ve güzelim ormanlarımız küle dönüyor. Bu yıl da pek çok yerde orman yangınları çıktı ve çoksa ayıda yeşillik alanla çam ağaçları küle döndü. Bu yangınlardan bir tanesi de İzmir’in Menderes İlçesi’nde çıkmış ve iki dağ karşılıklı olarak yanmıştı. Çıkan yangında ise yaklaşık olarak 150 hektarlık alan küle dönmüştü. 

ORMAN BAKANI TALİMATI VERDİ

İzmir’in Menderes İlçesi’nde çıkan orman yangının söndürülmesinin ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bizzat talimatı verdi ve küle dönen ormanın yeniden yeşillenmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Konuyla ilgili olaraksa bir açıklama yapan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile birlikte yanan orman alanımızı inceledik. Sayın Bakanımız yangının söndürülmesinin ardından yeşillendirme çalışmalarının başlatıldığını ve en kısa sürede bölgenin yeniden yeşil görünüme kavuşacağını müjdeledi. Bakanımıza ilçemize gösterdiği önem için teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

 

İzmir Mendres Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu orman yangını Menderes orman yangını
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama