Onlardan Geriye Yürek Yakan Hikayeleri Kaldı

Türkiye Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Dün Gece saatlerinde meydana gelen patlamada şehit olan askerleri ağlıyor. Hepsinin Farklı bir hikayesi vardır bazıları Yeni evlenmişti bazılarının eşi hamile idi bazılarını ise düğün için gün sayıyordu. İşte Hakkari'de patlamada şehit olan kahramanların hikayeleri…

Onlardan Geriye Yürek Yakan Hikayeleri Kaldı
Onlardan Geriye Yürek Yakan Hikayeleri Kaldı melek eren

Şemdinli'de süngütepe üst bölgesinde şehit olan Kahramanlar Türkiye'nin yüreğimi yaktı. Kahraman askerlerin kimi Konya'dan kimi Şanlıurfa'dan kimi Muş’tan Kimi de Antalya'dadı. Vatani görevlerini yerine getiren askerlerin silah arkadaşını Şehit için yazdığı gözleri yaşartan mesajın da ifade ettiği gibi “onlar plan yapamaz, hayal kuramazdı. Çünkü vatan her şeyden önce gelirdi.” Öyle de oldu! Önceki gün Vodafone Harput bölgesindeki terör hedeflerine top atışı yapıldığı sırada mühimmat faciası yaşandı. 7 askerimiz o patlamada şehit düştü. O kahramanlar ve yürek yakan hikayeleri...

4 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI

26 yaşındaki Şehit Topçu uzman çavuş Halil Daş, Fırat kalkanı ve zeytin dalı Harekat larına katılmıştı.Acı haber memleketi Konya'nın Ereğli ilçesine ulaştı. Şehidin Yaklaşık 4 ay önce Ayşe kızılı ile nişanlandı ve iki gün önce ağabey ile görüşerek Ramazan Bayramında yapacağı düğün hakkında konuştuğu öğrenildi. Ayrıca şehidin babası 9 yıl önce vefat etmişti. Şehidin bir arkadaşı sosyal paylaşım sitesinde, "Allah rahmet eylesin. Bizim mesleğimiz böyle; hayal kuramayız, plan yapamayız, her şeyimiz yarım kalır"  mesajını yayınladı.

İKİNCİ KEZ BABA OLACAKTI

21 yaşındaki Şehit Topçu İbrahim Özkan Hoca haberi Baba Ocağı Muş'un Varto ilçesinde ki ailesine ulaştı. 7 kardeşten biri olan Şehit Er bir çocuk babasıydı ve eşinin hamile olduğu öğrenildi. Sehidin 80 gün sonra terhis olacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı. Şanlıurfalı Şehit Topçu er Menduh Çelik'in şehadet haberi de memleketine gözyaşlarına boğdu. 5 yaşındaki Topçu Çavuş Mehmet Kurşun Kahramanmaraş'taki Baba ocağına ateş düştü. Askeri yetkililer Kahramanmaraş onikişubat ilçesinde oturan baba ve anneye acı haberi verdi. Şehidin bekar olduğu öğrenildi. 22 yaşındaki Şehit Topçu Er Yusuf Önder'in Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oturan Ailesi acı haberle yıkıldı. 

TAKDİR BELGESI ALMIŞTI

Topçu Ermenistan'da Rize Artvin Şavşat neydi İstanbul Avcılar'da yaşıyordu. Şehidin Ailesi acı haberle yıkılırken Baba Müslüm Sancar, "Vatan sağolsun, 4 evlat var. 7 aylık askerdi. En güzel yavrumu kaybettim" dedi. Sancar'a Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından eğitim ve atış konularındaki üstün başarılarından dolayı takdir belgesi verilmişti. Gaziantepli şehit Er Samet Kaymakçı'nın şehadet haberi de, Gümüştekin Mahallesi'ndeki ailesine ulaştı. Sağlık ekiplerinin sevk edildiği şehidin babaevine acı haberi askeri yetkililer verdi. Şehit Kaymakçı'nın 10 aylık asker olduğu öğrenilirken, 4 kardeşi bulunduğu belirtildi. Şehitlerin bugün memleketlerinde toprağa verileceği bildirildi.

 

hakkari şemdinli süngütepe üs bölgesi patlama şehit
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama