Ömer Çelik AB’ye Sert Çıkıştı! “Buna Ahlaksız Teklif Diyoruz”

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile AB arasında yaşanılan sorunları dile getirdi ve Türkiye ile müzakerelerin kesilmesi gibi bir durumda intihar edilmiş olacağını söyledi. İşte detaylar…

Ömer Çelik AB’ye Sert Çıkıştı! “Buna Ahlaksız Teklif Diyoruz”
Ömer Çelik AB’ye Sert Çıkıştı! “Buna Ahlaksız Teklif Diyoruz” Hasan Vural Topbaş

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile AB arasında yaşanılan sorunları dile getirdi ve Türkiye ile müzakerelerin kesilmesi gibi bir durumda intihar edilmiş olacağını söyledi.  İşte detaylar…

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Anadolu Ajansı Editör Masası toplantısına katılım gösterdi ve burada Türkiye-AB ilişkilerine değindi. Yaşanılan gergin gidişatın en kısa sürede son bulabileceğini dile getiren AB Bakanı Ömer Çelik, AB’nin alacağı olası bir müzakereleri askıya lama kararının intihar olabileceğini söyledi. Çelik, "Sorunlarını çözemeyen bir Avrupa  modelinin alacağı tek kararın Türkiye ile müzakereleri kesmek olması ya da askıya  almak olması bir intihar olur. IPA yardımlarını (AB'nin katılım  öncesi mali yardımları) kesmek bir şey ifade etmez. Bunun dillendirilmesi de  AB'nin kredibilitesini geriye götüren bir şeydir" ifadelerini kullandı. 

BUNA AHLAKSIZ TEKLİF DİYORUZ

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye ayrıcalıklı bir ortaklık teklifi sunması yönünde çıkan iddialara da cevap veren Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, “Buna ahlaksız teklif diyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kuzey Irak bölgesinde yaşanılan olaylar hakkında da konuşan Çelik, bölgedeki Kürt halkına en büyük zulmü Barzani’nin yaptığını söyledi ve sözde referandum sonrasında yaşanılanları örnek gösterdi. Çelik, “Kürtlere en büyük zulmü Barzani bu referandum kararını vererek yapmıştır.  Barzani bu adımı Kürtler için atmadı. Barzani bu adımı kendi başkanlığını garanti  altına almak için attı. IKBY Başkanı Barzani'nin  referandum kararını dondurma teklifi Tamamen taktik amaçlı bir şey. Referandum  kararını dondursa ne olur dondurmasa ne olur... Açık bir şekilde 'bu yoktur'  demediği müddetçe, geri alınmadığı müddetçe bunun sonucu budur denilmesi  gerekir.” dedi.

 

AB AB Bakanı Ömer Çelik Ömer Çelik'in açıklamaları Anadolu Ajansı AA Kuzey Irak Barzani
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama