Meteoroloji'den Çok Kritik Uyarı: Mutlaka Önlem Alın

Meteoroloji mühendisi Abdullah Kahraman, Marmara genelinde Yarın görülecek olan süper hücreli fırtına ve Ceviz büyüklüğünde dolu yağışına karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji İstanbul da kapsayacak olan şiddetli yağış nedeniyle vatandaşların mutlaka önlem almasını istedi.

Meteoroloji'den Çok Kritik Uyarı: Mutlaka Önlem Alın
Meteoroloji'den Çok Kritik Uyarı: Mutlaka Önlem Alın melek eren

Meteoroloji mühendisi Abdullah Kahraman, Marmara genelinde Yarın görülecek olan süper hücreli fırtına ve Ceviz büyüklüğünde dolu yağışına karşı vatandaşları uyardı.  Meteoroloji İstanbul da kapsayacak olan şiddetli yağış nedeniyle vatandaşların mutlaka önlem almasını istedi. 

Yarın Marmara genelinde Beklenen ve İstanbul'da kapsayacak olan süper hücreli fırtına ve Ceviz büyüklüğünde dolu yağışına karşı vatandaşları uyaran meteoroloji mühendisi Abdullah Kahraman, "Yarın Marmara genelinde sıcak hava ve poyrazla Karadeniz'den nem taşınımı varken, yukarı seviyelerden alçak merkez ve serin hava yaklaşıyor. Yüksek nem ve düşey sıcaklık profili, Marmara genelinde gök gürültülü fırtınalar için uygun koşullar oluşturuyor. Bunlar dar alanlarda sağanak geçişleri şeklinde görüleceğinden, hangi saatte tam olarak nerede yağış düşeceği şimdiden tahmin edilemez ama İstanbul da koşulların uygun olduğu bölge içerisinde yer alıyor" ifadelerini kullandı.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU GÖRÜLEBİLİR
Meteoroloji verilerine göre bölgede sıradan gök gürültülü fırtınalı dışında süper hücreli fırtına oluşumu ihtimalinin de bulunduğunu söyleyen Kahraman, “Bunlar yine dar alanlarda ceviz büyüklüğünde dolu üretebilir, yerel sellere neden olabilirler. İlle olacak demiyorum, bunu kimse söyleyemez, ama çevre koşulları bu tip hadiselerin görüldüğü durumlara uygunluk gösteriyor. Hortum ihtimali zayıf" dedi. Kahraman, "Yarın özellikle Marmara Bölgesi ve Batı Karadeniz Bölümü'nde Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıları takip edilmeli" ifadelerini kullandı.

meteoroloji uyarı son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama