Kapıcı Ölünce Milyonluk Miras Aileyi Karıştırdı

Kızılay'da bir İş Merkezi'nde 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 88 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Kaşkaya’nın Çankaya'da 8, Pursaklar'da 3 daire bankada Bir kilo altın, Bir arsa ve 700 bin lirası 5 çocuğu arasında kavga ya neden oldu.

Kapıcı Ölünce Milyonluk Miras Aileyi Karıştırdı
Kapıcı Ölünce Milyonluk Miras Aileyi Karıştırdı melek eren

Ankara Kızılay'da bir iş merkezinde 30 yıl kapıcılık yaptıktan sonra emekli olan 88 yaşındaki Mehmet Kaşkaya, 27 Kasım 2015 tarihinde hayatını kaybetti ve arkasında büyük bir miras bıraktı. Hayatını kaybeden yaşlı adamın oğulları kız kardeşlerine babalarının mallarını üzerine geçirmek ve suçlayarak dava açtı.  erkek kardeşleri tarafından suç olan gülvade Gümüş ise,  “Babama ben bakıyordum, hastalığı döneminde de ben yanındaydım. Hepsini kendi rızasıyla verdi” dedi ama 4 erkek kardeşi ise “Son dönemde geçirdiği rahatsızlıklar nedeniyle akli dengesini yitirdi, kız kardeşimiz de bu durumdan yararlanarak mallarına kondu”  ifadelerini kullandı.

YERİNDE: 2, DEĞİL: 2

Hürriyet'te yer alan habere göre hayatını kaybeden Kaşkaya’nın “akli dengesinin yerinde olup olmadığına” dair 2’si ölmeden önce, 2’si öldükten sonra hazırlanan 4 farklı rapor kafaların karışmasına neden oldu. Yaşlı adam ölmeden önce Yenimahalle ilçe devlet hastanesinden 25 Ocak 2013 tarihinde verilen raporda “akli melekelerini bozacak herhangi bir ruhsal ya da akıl hastalığı bulunmadığı, akli melekelerinin yerinde olduğu” Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 3 Eylül 2013 heyet raporunda da “Akli dengesinin yerinde olmadığı, akli dengesinin normal bir yaşama izin vermediği, beyanı alınabilecek durumda olmadığı, devamlı koruma ve bakıma muhtaç olduğu”  ifadeleri kullanıldı.

İSTİNAFA GİTTİ

Yaşlı adam hayatını kaybettikten sonra 9 Ekim 2017 tarihinde İstanbul 4 adli tıp İhtisas Kurulu “Akli dengesi yerindeydi, karar verecek durumdaydı” raporunu yazdı. Bunun üzerine mahkeme heyeti tıp fakülteleri öğretim üyelerinden oluşan bir bilirkişi heyet atıldı ve bu heyet 4 Eylül 2018 tarihinde “Satış işlemlerinin yapıldığı dönemde akli dengesinin akıllıca yaşam sürmesi için yeterli olmasının, akli dengesinin normal bir yaşama izin vermesinin mümkün olmadığı, akli melekelerinin yerinde olmadığı” şeklinde rapor yazdı. Ankara 8 Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam eden dava sırasında Eylül 2018 tarihinde  Kaşkaya’nın 4 erkek çocuğunun taleplerini reddederek kız kardeşleri Gülvade Gümüş’ün lehine karar verdi.  4 erkek kardeş ise mahkemenin bu kararına itiraz ederek dosyayı 9 Kasım'da İstinaf mahkemesine taşıdı.

 

ankara kızılay kapıcı milyarder
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama