İtalya'da Vatandaşlar Uyarıyı Dikkate Alıp Sokakta Kaldı, Depremde Ölen Olmadı

İtalya'da Vatandaşlar Uyarıyı Dikkate Alıp Sokakta Kaldı, Depremde Ölen Olmadı

İtalya'da Vatandaşlar Uyarıyı Dikkate Alıp Sokakta Kaldı,  Depremde Ölen Olmadı
İtalya'da Vatandaşlar Uyarıyı Dikkate Alıp Sokakta Kaldı,  Depremde Ölen Olmadı

Bu sabah erken saatlerde İtalya'da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde korkulan olmadı ve can kaybı yaşanmadı. Sadece ufak yaralanmaların yaşandığı deprem şokunun ardından herkesin aklına aynı soru takıldı. 24 Ağustos'da yaşanan 297 kişinin hayatına mal olan 6,2 büyüklüğündeki depremden daha büyük bir deprem yaşandığı halde facia nasıl atlatıldı?

HİÇ CAN KAYBI OLMADI

İtalya'da 24 Ağustos'ta 297 kişinin hayatına mal olan deprem domino etkisi yarattı. 6.2'lik depremin ardından aralıklarla sallanan ülkede 26 Ekim tarihinde 5.4 ve 5.9 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Bu depremler can kaybına yol açmamış ancak büyük hasara neden olmuştu. Aradan geçen 4 günün ardından İtalya bu kez 6,5 ile sallandı ve neyse ki can kaybı yaşanmadı.

UZMANLAR UYARDI, HALK SOKAKLARDA YATTI, ÖLEN OLMADI

Peki 6,2 şiddetindeki bir depremin yaklaşık 300 kişinin ölümüne neden olmasının ardından nasıl oldu da daha güçlü bir depremde can kaybı yaşanmadı? Reuters haber ajansı depremden 2 gün önce yani cuma günü Büyük Riskler Komisyonu'ndan gelen bir uyarının faciayı önlediğini yazdı. Komisyona göre 24 Ağustos depremi domino etkisi yaratmış ve sismik aktiviteleri harekete geçirmişti. Komisyon tarafından belirlenen bölgelerde büyük bir deprem bekleniyordu. Ancak zaman aralığı verilemiyordu. bugünkü depremin, 24 Ağustos 2016 depremiyle aynı fay hattında meydana geldiği belirtildi. Uyarıları dikkate alan halk evlerinde uyumadığı için neyseki bir can kaybı yaşanmadı.

24 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN ENERJİ BİRİKİMİ YAŞANDI

Depremin ardından Ulusal Jeofizik ve Volkan Bilimi Enstitüsü'nden sismolog Alberto Michelini, "Bu deprem aynı fay sisteminde meydana geldi. Ağustos'ta başlayan silsilenin bir parçası. Bugünkü depremin, 24 Ağustos'tan itibaren yaşanan diğerlerinden daha büyük olması fay sisteminde enerji birikimi yaşandığını gösteriyor" dedi.

GEÇEN DEPREMDE 297 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Ayrıca geçen hafta yaşanan depremlerden sonra Camerino kent merkezi de boşaltılmıştı. Camerino Belediye Başkanı da "Son günlerde yapılan çalışmaların insanların hayatını kurtardığını umuyorum" dedi. İtalya'da 1980 yılında 2900 kişinin hayatınıkaybettiği 6.9'luk depremden sonra bugün yaşanan 6,5'lik deprem ülke tarihinin en büyük ikinci depremi olarak kayıtlara geçti. 2009'da meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki L'Aquila depreminde 309 kişi, 24 Ağustos'ta yaşanan 6,2'lik depremde ise 297 kişi ölmüştü.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama