İşte Yeni Askerlik Sisteminin Detayları

Yeni Askerlik sistemine ilişkin detaylar belli oldu. Bedelli askerlik sisteminden yararlanmak isteyenler 1 aylık zorunlu askerlik yapacak. Yeni Askerlik sisteminde üniversite mezunları yedek astsubay olarak görev yapabilecek. Lise mezunları için askerlik süresi 9 12 ay olacak.

İşte Yeni Askerlik Sisteminin Detayları
İşte Yeni Askerlik Sisteminin Detayları melek eren

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile başlayan ve zorunlu askerlikte köklü değişiklikler getirecek olan yeni sistemin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlıkları süren Yeni Askerlik sistemi Şu an belli olan detaylı bir şekilde:

Şu anda devam eden askerlik sisteminde ihtiyaç duyulması durumunda bedelli askerlik uygulaması yapılıyordu. Fakat bedelli askerlik için her defasında yasa çıkartmak gerekiyor. Yeni sisteme göre bedelli askerlik artık sisteminin parçası olacak ve sürekli olarak uygulanacak. Belirlenen ücreti ödeyen herkes bedelli askerlikten yararlanabilecek.

BİR AY ZORUNLU ASKERLİK

Bedelli askerlik için belli bir yaş sınırı vardır ve bunun altında kalanlar yararlanamıyordu. Yeni sistemde bedelli uygulamasında herhangi bir yaş sınırı bulunmayacak. Askerlik yaşına gelen Herkes bundan sonra bedelli askerlikten yararlanabilecek.
Bedelli askerlik ücretini ödeyerek yararlanmak isteyen Herkesin 1 aylık zorunlu askerlik süresini kışlada geçirmesi ve askerliğini temelini alması planlanıyor. Bu süre içinde askerliğin tüm kuralları bedelli askerlik yapan kişiye öğretilecek. İlk 1 ayın sonunda bedelli askerlikten yararlanmak İstediğini söyleyen kişi parasını yatırarak bedelli askerlikten faydalanabilecek. 
 Yeni sistemde bedelli askerlikten nasıl Ücret belirleneceği konusunda birkaç farklı seçenek var. Bedelli Askerliğe bir ortam konulması ve bunun her yıl Yeniden değerleme oranlarına göre artırılması asgari ücret ya da yedek subay maaşının ….  katı kadar olması planlanıyor. Ancak şu anda hangi seçeneğin kullanılacağı konusunda bir netlik yok.

ÜNİVERSİTELİLERE YEDEK ASTSUBAYLIK TERCİHİ

Her dönem TSK'nın yedek subay ihtiyacı belirlenecek ihtiyaçtan fazla üniversite mezunları için astsubaylık tercihi getirilecek. Yedek astsubaylar İyi bir ücret alacak askerlik süresi de yedek subay ile aynı olacak. Meslek yüksekokulları mezunlarını da yedek subay uygulamasından yararlandırılması planlanıyor. Üniversite mezunlarına ücretli yedek subaylığın yanı sıra 6 aylık kısa dönem askerlik seçeneğiyle sunulacak.

LİSE MEZUNLARINA 9-12 AY ASKERLİK

Lise mezunları içinse 9 veya 12 ay askerlik süresi tartışma konusu. Fakat bir mesleği olan var ya da Meslek Lisesi mezunları asgari ücret karşılığında Askerde de mesleklerini sürdürebilecek ve eğitim alabilecek.

yeni askerlik sistemi bedelli askerlik son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama