Dikkat! Son 60 Yıldaki En Sıcak Günler Yaşanıyor, Dereceler Rekor Kırdı

Türkiye’nin her bölgesinde inanılmaz bir sıcaklık yaşanıyor. Termometreler ise sıcaklık rekoru kırıyor. Uzmanlar ise sıcak havalara karşı vatandaşları uyarırken, sıcaklıklar Antalya’da 45 dereceye kadar yükseldi. Bu yılki hava sıcaklıkları ise resmen son 60 yılın sıcaklık rekorunu kırdı. İşte detaylar…

Dikkat! Son 60 Yıldaki En Sıcak Günler Yaşanıyor, Dereceler Rekor Kırdı
Dikkat! Son 60 Yıldaki En Sıcak Günler Yaşanıyor, Dereceler Rekor Kırdı Hasan Vural Topbaş

Türkiye’nin her bölgesinde inanılmaz bir sıcaklık yaşanıyor. Termometreler ise sıcaklık rekoru kırıyor. Uzmanlar ise sıcak havalara karşı vatandaşları uyarırken, sıcaklıklar Antalya’da 45 dereceye kadar yükseldi.  Bu yılki hava sıcaklıkları ise resmen son 60 yılın sıcaklık rekorunu kırdı. İşte detaylar…

Türkiye’nin hemen hemen bütün bölgesinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşanıyor. Haziran ayının son haftasından itibaren sıcaklıklar git gide artıyor. Bu sıcaklıkların yanı sıra bir de Kuzey Afrika’dan gelen sıcaklıklar bugünden itibaren Türkiye’yi etkisi altına alacak. Kuzey Afrika’dan gelen bu sıcaklıkların ardından mevsim normallerinin çok daha üzerine çıkacak olan sıcaklıklar 10-12 derece daha yükselecek. Bu sıcaklıkların ise hafta başına kadar devam edecek. 

ANTALYA 45 DERECEYİ GÖRDÜ

Bir sıcaklık rekoru kıran illerden bir tanesi ise Antalya oldu. Antalya bugün resmen 45 dereceyi görürken, dereceler Kaş’ta ise bir ara 46 dereceyi gösterdi. İzmir’de ise hava sıcaklığı 41 dereceye yükseldi. Bu dereceler ise son 60 yıldaki en yüksek havaa sıcaklığı derecesi olurken, ortalık resmen sıcaktan kavruldu. İstanbul’da ise sıcaklıklar 39 derece olurken, Balıkesir 41, Bodrum 42, Fethiye’de ise 42 derece oldu. 

Uzmanlar ise bu sıcaklıklar konusunda vatandaşları uyarıyor ve zorunlu olunmadıkça dışarıya çıkılmamasını tavsiye ediyor.

 

hava durumu hava sıcaklığı termometre sıcaklıklar Türkiye Kuzey Afrika Antalya Bodrum İstanbul Balıkesir
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama