Darbe Davasında İlk Defa Bir Kişi FETÖ Bağlantısını Kabul Etti

Darbe Davasında İlk Defa Bir Kişi FETÖ Bağlantısını Kabul Etti

Darbe Davasında İlk Defa Bir Kişi FETÖ Bağlantısını Kabul Etti
Darbe Davasında İlk Defa Bir Kişi FETÖ Bağlantısını Kabul Etti
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davaların duruşmaları devam ediyor. Darbe davasında bugün bir ilk yaşandı. 15 Temmuz gecesinde Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye teşebbüs etmek suçundan yargılanan Astsubay Bekir Kurt, duruşmada FETÖ ile bağlantısı olduğunu kabul etti. Daha önce hiçbir sanık bu bağlantıyı kabul etmemiş, kandırıldıklarını iddia etmişti.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmeye teşebbüs etmek suçlamasıyla yargılanan sanıklardan Astsubay Bekir Kurt, FETÖ ile bağlantısı olduğunu açıkladı.

“BİR SUBAY BU YAKINLARDA SENDEN YARDIM İSTEYECEK”

Kurt,"Nesimi ile 12 Temmuz'da buluştuk, evime davet ettim. Bana 'Bu yakınlarda senden bir subay yardım isterse yardımcı olur musun?' diye sordu. Ben de kim olduğunu sorduğumda 'O seni tanır' dedi. Ben tekrardan 'Nereden bizim cemaatten olduğunu anlayacağım' diye sorduğumda, 'Allah rızası izin senden yardım isteyecek anlarsın' dedi"

“GÜLEN YAPILANMASI İLE 15 TEMMUZ ÖNCESİNDE İRTİBATIM VARDI”

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye teşebbüs eden 69 sanık hakkında açılan davanın ikinci celsesi başladı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya sanıklar, taraf avukatları, müştekiler şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir ve kardeşleri katıldı. Sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. Tutuklu sanık Astsubay Bekir Kurt, 1 yıldır Özel Kuvvetler Komutanlığı Destek Bakım Bölümünde başçavuş olarak görev yaptığını söyledi. 15 Temmuz'da nöbetçi olduğunu anlatan Kurt, "15 Temmuz öncesinde Fetullah Gülen harekatı olarak bilinen, 15 Temmuz sonrası FETÖ olarak bilinen yapılanmayla irtibatlıydım. Örgütle çocuk yaşta tanıştım. Ortaokul sürecinde ve meslek hayatımda örgütle görüştüm. Amasya'da cemaatin dershanesine gittim. Dershane sonrası da cemaat ile irtibatım devam etti. Onlar benim asker ya da polis olmak istediğimi biliyorlardı. Bunu kullandılar diye düşünüyorum. Astsubay olduktan sonra görev aldığım yerlerde bağlı olduğum cemaat abileriyle görüşmeye başladım. Toplantılarda Fetullah Gülen'in kasetlerini izliyorduk, kitaplarını okuyorduk. Abiler genelde öğretmenlerden oluşuyordu. Onlarla sadece dini sohbetler yapıyorduk" diye konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama