Çatalca’da Sel Suları Köy Yollarını Kapattı, Çok Sayıda Hayvan Telef Oldu

Sağanak yağmur İstanbul Çatalca’da etkisini oldukça fazla bir şekilde gösterdi ve bölgede sel meydana geldi. Sel ise köy yollarının kapanmasına neden olurken, bölgede çok sayıda hayvan da telef oldu. İşte detaylar…

Çatalca’da Sel Suları Köy Yollarını Kapattı, Çok Sayıda Hayvan Telef Oldu
Çatalca’da Sel Suları Köy Yollarını Kapattı, Çok Sayıda Hayvan Telef Oldu Hasan Vural Topbaş

Sağanak yağmur İstanbul Çatalca’da etkisini oldukça fazla bir şekilde gösterdi ve bölgede sel meydana geldi. Sel ise köy yollarının kapanmasına neden olurken, bölgede çok sayıda hayvan da telef oldu. İşte detaylar

İstanbul Çatalca’da sağanak yağmur hayatı oldukça olumsuz yönde etkiledi! Sağanak yağmur yurt genelinde etkisini gösterirken bugün ise İstanbul’da çok etkiliydi. İstanbul Çatalca’da oldukça yoğun bir şekilde yağa sağanak yağmur, köy yollarının ulaşıma kapanmasına sebep olurken, bölgede ise sel yüzünden çok sayıda hayvan telef oldu. Ayrıca Çatalca’da metrekareye 107 kilogram yağmur düştü. Bölgede ise çok sayıda ahır ve evler su içerisinde kalırken, çok sayıda otomobil sürücüsü de otomobilin içerisinde mahsur kaldı. Yolda mahsur kalan bir işçi servisi ise traktör ile çekilerek bölgeden çıkartıldı. Sel suları ise bölgede çok büyük maddi zarara da yol açtı. 

SULAR YAVAŞ YAVAŞ ÇEKİLMEYE BAŞLADI

Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, 5'nci Bölge Müdür Yardımcısı Salih Mazlum, bölgeden suların çekilmeye başladığını söyledi ve "Öğlen saatlerinden itibaren Çatalca'nın özellikle Karadeniz'e kıyısı olan Yalıköy, Karacaköy Belgrad, Ormanlı ve daha sonra Karamandere'de etkili oldu. Yağışın fazla olması sebebiyle dereler taştı. Taşan dereler sonucu 3 tane köy yolumuz ulaşıma kapandı. Bunlar, Karacaköy Karamandere Yolu, Karacaköy Belgrad Yolu, Karacaköy Belgrad Yolu. Biz de vatandaşlar ile irtibat halinde oldu. Şu anda herhangi bir sıkıntımız yok. Karamandereyiz şu anda. Yaşlı bir çiftimiz vardı. Su seviyemiz yükselince evlerinde mahsur kalmışlardı. Onları da köylülerimizin desteği ile kurtardık. Sular yavaş yavaş çekilmeye başladı. Yaklaşık 13 kişiye ulaştık. Su tahliye çalışmalarımız devam ediyor. Sabaha kadar ekiplerimizle nöbet halinde olacağız" ifadelerini kullandı. 

Karamandere Mahallesi’nin muhtarı olan Selda Şimşek de bölgede yaşanan sel felaketi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu ve "İtfaiye gelene kadar vatandaşları traktör ile kurtardık. Köyümüzün bir girişi var köprü orası da sel suları nedeniyle kapanmıştı oradan giriş yapamadılar" dedi.

 

İstanbul Çatalca İstanbul haberleri haberler haber sel Selda Şimşek Karamandere
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama