Annesiz, Babasız, Penceresiz, Kapısız Evde Kalan 6 Kardeş!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan koçbaşı mezrasında yaşayan Mesut ve Zozan sever çifti uyuşturucu kaçakçılığı suçundan 5 yıl önce cezaevine girdi. Sever çiftinin arkada kalan 5 çocuğuna ise babaanneleri batmaya başladı.

Annesiz, Babasız, Penceresiz, Kapısız Evde Kalan 6 Kardeş!
Annesiz, Babasız, Penceresiz, Kapısız Evde Kalan 6 Kardeş! melek eren

Zozan Sever, altıncı çocuğunu cezaevinde dünyaya getirirken 2 yıl sonra açık cezaevine çıktı. Anne bir süre sonra da çocuklarını görebilmesi için izinli olarak evine gönderildi. Anne sever, Koçbaşı mezrasında ki evine gelip Çocuklarının yanında bir süre kaldıktan sonra izinli olarak çıktığı açık ceza evine dönmek yerine firar etti. Inşaat halindeki derme çatma evlerinde en büyüğü 13 en küçüğü 5 yaşında olan 6 çocuk zor günler geçirmeye başladı. 

YAŞAM SAVAŞ VERİYORLAR

Hala inşaat halinde olan daha derme çatma ve tek gözlü hiçbir mutfak eşyası bulunmayan evde yaşam savaşı veren çocukların günlük ihtiyaçları annesinin Firar etmesinden sonra bu defa hasta olan babaanneleri Zeliha sever tarafından karşılanmayan başlandı. Çocuklar Evin koridorunu mutfak olarak kullanırken zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Evde çamaşır makinesi de yok ve çamaşırlar evine en büyük kızı 13 yaşındaki Hasret ya da babaanne tarafından elde yıkanıyor.
13 yaşındaki Hasret evin bütün yükünü bu küçük yaşında omuzlamış durumda. Hasret Zorlu kış şartlarına rağmen 4 kardeşini okul servisine bindirerek bazen kardeşlerinin Okula aç gittiğini söylüyor. Kaldıkları evde pencere bile bulunmadığını söyleyen Hasret, "Evimizin doğru düzgün penceresi bile yok. Hiçbir şeyimiz yok. Benim ninem veya ben çamaşırları ellerimizle yıkıyoruz. Kardeşlerim üşümesin diye sobayı yakmaya çalışıyorum. Penceresiz, kapısız kalmışız yardım istiyoruz" dedi.
5 yıldır her gün çocuklara bakmaya çalıştığını söyleyen babaanne Zeliha sever ise  "Halimizi görüyorsunuz bu çocuklara yazık. Evde ne ocak var, ne mutfak. Sobanın üstünde çocuklara yemek yapıyorum. Evin doğru düzgün kapı penceresi bile yok. Kışın bu zor günlerinde çamaşırları yıkayıp, ertesi güne kurutmaya çalışıyoruz. Çocukların gıda, elbise, yakacak ihtiyaçları var. Bu ev biraz yaşanabilir hale gelirse torunlarım yüzü biraz gülecek. Kim elinden ne geliyorsa yapsa duacı olacağım" dedi.

hakkari şemdinli çocuk yoksulluk
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama