Akdeniz'de Sıcak Dakikalar! Türk Gemilerini Taciz Eden Yunan Fırkateyni Durduruldu

Barbaros Hayrettin Paşa gemisi Doğu Akdeniz'de araştırma yaptığı sırada bir Yunan Fırkateyni tarafından taciz edildi. Yunanistan'ın Gerçekçi olmayan iddialarında ısrarcı olması üzerine konu ile ilgili Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, "İkili ilişkilere ve bölge istikrarına zarar vermekten başka bir sonuç doğurmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Akdeniz'de Sıcak Dakikalar! Türk Gemilerini Taciz Eden Yunan Fırkateyni Durduruldu
Akdeniz'de Sıcak Dakikalar! Türk Gemilerini Taciz Eden Yunan Fırkateyni Durduruldu melek eren

Dün akşamdan itibaren Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisi Doğu Akdeniz'de önceden ilan edilen Türkiye'ye ait Güzelyurt araştırma sahasında çalışmalar yapmaya başladı. Bu sabah saatlerinde gemi çalışmaları sırasında Yunanistan'a ait bir fırkateyn tarafından taciz edildi. Bölgedeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı unsurlar bunun üzerine harekete geçerek araştırma gemisine uluslararası hukuk ve teamülleri aykırı olarak taciz eden Yunan gemisinin faaliyetini önledi.

Yetkililer araştırma gemisinin çalışmalarının Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan Hak ve menfaatleri doğrultusunda güvenli ve iyi komşuluk ilişkilerine saygılı bir şekilde devam ettiğini belirterek çevre denizlerdeki faaliyetlerin daima komşuların hak ve hukukuna saygılı ancak aynı zamanda hakların korunması noktasında duyarlı ve kararlı olarak planladığı şekilde devam ettirildiğini belirtti.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Yunan Fırkateyni tarafından Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisinin durdurulması ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada. "R/V “Barbaros Hayreddin Paşa” gemisi tarafından Akdeniz’deki kıta sahanlığımızda bu sabah (18 Ekim) itibariyle yeni bir sismik araştırma faaliyetine başlanmıştır. Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından bu hususta dün yapılan basın açıklaması uluslararası hukuk bakımından tamamen temelsizdir. Yunanistan’ın gerçekçi olmayan iddialarında ısrar etmesi¸ ikili ilişkilere ve bölge istikrarına zarar vermekten başka bir sonuç doğurmayacaktır. Türkiye kıta sahanlığında uluslararası hukuktan kaynaklanan egemen hak ve yetkilerini kullanmaya devam edecektir. Bu vesileyle Yunanistan’a bölgede bir tırmanmaya neden olacak davranışlardan uzak durmasını salık veriyoruz." denildi.

Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisi doğu akdeniz Barbaros Hayrettin Paşa yunan fırkateyni taciz
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama