Afrin'deki Efsane Detayı Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Anlattı! Böylesi Dünya Harp Tarihinde Yok!

Afrin’de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda efsane detayı Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar anlattı. Operasyonun en riskli alanlarının 'kıyıbaşı' ya da 'kıyıbaşları' olduğunu söyleyen Ağar, Afrin'deki harekatta '7 kıyıbaşı' detayının harp tarihinde olmadığını söyledi.

Afrin'deki Efsane Detayı Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Anlattı! Böylesi Dünya Harp Tarihinde Yok!
Afrin'deki Efsane Detayı Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Anlattı! Böylesi Dünya Harp Tarihinde Yok! melek eren

Emekli asker ve Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de bulunan terör unsurlarına yönelik olarak düzenlenen ' Zeytin Dalı' harekatını yorumladı. Ağar, harekattaki en önemli detaya dikkat çekerek, "Sınır ötesine yapılan bu harekatın en hassas ve en riskli anı, harekatın devamlılığı, istikrarı ve nihai başarısı için oluşturmak zorunda olunan kıyıbaşı ya da kıyıbaşlarıdır. TSK, Afrin karasalında yapacağı harekat için bir değil, tam 7 kıyıbaşı oluşturmuştur" ifadelerini kullandı. TSK’nın Afrin’de muazzam bir başarı ortaya koyduğunu belirten Ağar, Afrin’de karadan düzenlenecek operasyon için tam 7 kıyı başı oluşturulduğunu dile getirdi. 

HARP TARİHİNDE YOK
Zeytin Dalı harekatının 6. gününde Mehmetçik operasyonlarına tüm hızı ile devam ediyor. Emekli asker ve Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Zeytin Dalı harekatında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Bugün bir yazı paylaşan Ağar, "Sınır ötesine yapılan bu harekatın en hassas ve en riskli anı: Harekatın devamlılığı, istikrarı ve nihai başarısı için oluşturmak zorunda olunan kıyıbaşı ya da kıyıbaşlarıdır. TSK, Afrin karasalında yapacağı harekat için bir değil, tam 7 kıyıbaşı oluşturmuştur. Hem de sıfır zayiatla! Harp tarihi ve literatüründe sıfır zayiatla oluşturulan bir başka 7 kıyıbaşı yoktur. Bu anlamda ortaya konan başarı muazzamdır.” ifadelerini kullandı. 

HAREKATTA YÜKSEK RİSKLER VAR
Ağar açıklamasının devamında, “YPG/PKK ise hiçbir karşı etki gösteremediği bu en hassas anda ve sonrasında psikolojik söylevlerle yetinmek zorunda kalmıştır. Hv. K.K.'lığımıza bağlı F-16 ve F-4 2020'lerin ve ateş destek vasıtalarımızın muazzam ateş baskısı-örtüsü ve neden olduğu şok etkisiyle icra edilen harekatın kıyıbaşı oluşturma safhası, sıfır zayiat ve büyük bir maharetle tamamlanmasının ardından, harekatın diğer safhalarına geçilmiştir.” dedi. 

 

afrin harekatı zeytin dalı harekatı güvenlk uzmanı abdullah ağar son dakika kıyıbaşı nedir kıyı başılar kıyı başı nedir
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama