Adalet Bakanlığı'ndan Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlara İlişkin Genelge

Adalet Bakanlığı, Özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik işlenen cinsel dokunulmazlığa karşı suçlara ilişkin yapılan adliye işlemlerle ilgili olarak başsavcılıklara genelge gönderdi.

Adalet Bakanlığı'ndan Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlara İlişkin Genelge
Adalet Bakanlığı'ndan Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlara İlişkin Genelge melek eren

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre adalet bakanı Abdülhamit Gül'ün imzasıyla bir genelge yayımlandı. Yayınlanan genelge içerisinde çocuklara ve Kadınlara yönelik cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile ilgili soruşturmaların ve bu kapsamda uygulanan koruma tedbirlerinin derin mahiyetindeki görüntülerin son zamanlarda yazılı ve görsel basında yer aldığı anımsatıldı.

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede cinsel suçların mahiyeti itibariyle mağdurlar üzerinde fiziksel ve duygusal olarak yıkıcı etkilere sahip olduğu belirtilerek bu suçların mağdurun yakınları üzerinde de benzer sonuçlara yol açabileceği ifade edildi. Adli işlemlerin söz konusu için suçlarla ilgili olarak iki şekilde yerine getirilmesinin tüm toplumsal kesimlerin ortak hassasiyeti olduğuna dikkat çekilen genelgede ceza mahkemesi kanununa göre maddi gerçeği araştırmak üzere soruşturma yapmakla Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği aktarıldı. 

"YAŞANAN TRAVMAYI DERİNLEŞTİRİYOR"

Adalet Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede Şu ifadeler kullanıldı,
"Yargı işlemlerinin tartışmalardan uzak tutulması ve toplumun adalete olan güveninin korunması, soruşturma sürecinde aynı şüpheli hakkında aynı türdeki koruma tedbirlerinin birden fazla ve farklı şekilde uygulanmasının önüne geçilecek şekilde delillerin zamanında ve eksiksiz toplanmasını, hukuki değerlendirmelerin de buna göre yapılmasını gerektirmektedir. Öte yandan, mağdur çocuğun, kolluk görevlileri, sağlık çalışanları ve adli merciler tarafından ayrı ayrı dinlenmesi, tekrarlanan usul işlemleri sebebiyle mağdurun faille tekrar karşılaşmak durumunda kalması, üçüncü kişiler huzurunda olayı en ince ayrıntısına kadar defalarca anlatması, yaşanılan travmayı derinleştirebilmektedir."

adalet bakanlığı cinsel suçlar son dakika son dakika haberi genelge
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama