Fatih Terim “Arda’yı Kamptan Ben Gönderdim, O Milli Takımı Bıraktı"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova maçı öncesinde basın toplantısı yaptı. Tecrübeli teknik adam gündem konusu olan Arda Turan olayı ile ilgili olaraksa "Uçakta hepinizin bildiği gibi kabul edilemez bir olay yaşandı. Ben gereğini yaptım. Arda'yı gönderme kararı benim, açık ve net. Bırakın onu, dünyanın en iyi futbolcuları gelse, milli formayı pazarlık konusu yaptırmam. Arda'ya kampta kalamayacağını belirtip, eşyalarını toplamasını söyledim. Gönderme kararı benim. Milli takımı bırakma kararı onun" dedi. Terim, Kosova maçından sonra geniş bir açıklama yapacağını da belirtti. İşte detaylar…

Fatih Terim “Arda’yı Kamptan Ben Gönderdim, O Milli Takımı Bıraktı
Fatih Terim “Arda’yı Kamptan Ben Gönderdim, O Milli Takımı Bıraktı Hasan Vural Topbaş

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova maçı öncesinde basın toplantısı yaptı. Tecrübeli teknik adam gündem konusu olan Arda Turan olayı ile ilgili olaraksa  "Uçakta hepinizin bildiği gibi kabul edilemez bir olay yaşandı. Ben gereğini yaptım. Arda'yı gönderme kararı benim, açık ve net. Bırakın onu, dünyanın en iyi futbolcuları gelse, milli formayı pazarlık konusu yaptırmam. Arda'ya kampta kalamayacağını belirtip, eşyalarını toplamasını söyledim. Gönderme kararı benim. Milli takımı bırakma kararı onun" dedi. Terim, Kosova maçından sonra geniş bir açıklama yapacağını da belirtti. İşte detaylar…

Türkiye Futbol direktörü Fatih Terim, Kosova maçının öncesinde bir basın toplantısı yaptı. Maçla ilgili konuşan Terim, kayıp yaşama gibi bir lüksün olmadığını ve mutlaka galibiyet almaları gerektiğini belirtti. Milli maçlar öncesinde içerideki herkese bir ricada bulunduğunu söyleyen Terim, kimsenin maçlar bitmeden bir açıklama yapmamasını ve konuşulacak her şeyin maçlardan sonra konuşulmasını istediğini belirtti. Futbolcuların ise bu konuda verdikleri sözü tuttuğunu da belirtti. 

ARDA TURAN OLAYI

Günlerdir medyada konuşulan Arda Turan olayına ilişkin de konuşan Terim, Arda’nın milli takımı kendisinin bıraktığını söyledi ve "Uçakta kabul edilemez bir olay yaşandı, gereğini yaptım. Oyuncuyu çağırdım ve kampta kalamayacağını belirtip, eşyalarını toplamasını istedim. Arda Turan'ı kamptan gönderme kararı benimdir. Milli Takım'ı bırakma kararı ise onundur. Onun kararını da, benim kararımı da değerlendirirsiniz." dedi.

MİLLİ TAKIM FORMASINI PAZARLIK KONUSU YAPTIRMAM

Milli takım formasını kimsenin pazarlık konusu yapamayacağına dikkat çeken Terim, "Oyuncu milli takımda oynama şerefini gerekçeye bağlama niyetinde olsa bile, milli takım formasını pazarlık konusu yapar mıyım? Bırakın ona, dünyanın en iyi oyuncularına bile milli takım formasını pazarlık konusu yaptırmam. Oyuncu, taşımanın şeref olduğu bir formayı giymek için pazarlık yapacak? Vah benim milli formam, vah benim memleketim vah... Oyuncuyu almadığım süreçte, saygı duyduğum birçok kişinin kırılmasına sebep oldum ve doğrulardan vazgeçmedim.” dedi.

 

Fatih Terim Arda Turan milli takım Kosova basın açıklaması
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama