Siyasi Parti Kulislerinde Yerel Seçim Hareketliliği

Siyasi Parti Kulislerinde Yerel Seçim Hareketliliği

Siyasi partilerde 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için çalışmalar başladı. Aday belirleme konusunda siyasi parti kulislerinde hareketlilik yaşanıyor.

Politika Haberleri - 2018-10-31 15:49:52

Türkiye'de 24 Haziran seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinin ardından gözler şimdi 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde. Şu ana kadar siyasi partiler tarafından ittifak konusunda bir adım atılmazken bütün partilerin Her seçim bölgesinde kendi adanı destekleyici bir yarışın içine gireceği tahmin ediliyor. Şimdiden birçok kentte adayların başkanı olabilmek için Çalışmalara başladı. Özellikle küçük illerde aday gösterilen isimler broşür billboard ve Ateş gibi reklam çalışmalarını sürdürüyor.

AK PARTİ'DE İSTANBUL İÇİN BİNALİ YILDIRIM'IN ADI GEÇİYOR

AK Parti Bütün seçim bölgelerinde aday göstereceğini açıklanmıştı.  Aday seçim çalışmalarının devam ettiği AK Parti'de 3 Büyükşehir için adayların kim olacağı merak ediliyor. Son dönemlerde İstanbul adayı olarak TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın aday gösterileceği konuşulurken Ankara için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet özhaseki nin isimleri kulislerde konuşuluyor. AK Parti İzmir belediye başkanı adayı olarak Ticaret Odası başkanı Mahmut özgener'in ismi geçiyor. AK Parti'nin Bursa adayının ise eski bakanlardan Faruk Çelik olacağı iddia ediliyor.  AK Parti'de Adana için gündeme gelen isimler ise eski bakanlar Jülide sarıeroğlu ile Fatma Güldemet Sarı. 

KADIN ADAYLARA ÖNCELİK

Yapılan anketler sonucunda AK Parti'de ilk olarak Parti bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından değerlendirme yapılacağı öğrenildi. Komisyon değerlendirilmesinin ardından öne çıkan adayların isimleri cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a götürülecek. AK Parti'nin aday belirleme sürecinde kadınlara pozitif ayrımcılık yapacağı da gelen bilgiler arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda partilere talimat verdiği de iddia edildi.

CHP'DE İSTANBUL İÇİN İNCE ÖN PLANDA

CHP'de kamu çalışanları hariç Adaylık başvuruları Geçen hafta sona ererken yine 3 büyükşehirde CHP nin çıkaracağı adaylar merak konusu oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Geçtiğimiz günlerde Parti Meclisi'nde İstanbul için Muharrem İnce'nin aday olabileceğini söylemişti.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER