AK Parti'den Son Dakika Açıklaması: “Aday Olarak Düşünmüyoruz”

AK Parti'den Son Dakika Açıklaması: “Aday Olarak Düşünmüyoruz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet özhaseki CNN Türk'te canlı yayında Ankara adaylığı için önemli açıklamalar yaptı. Kendisine görev verilmesi durumunda Fox'un ne olacağını söyleyen özhaseki aynı zamanda, "Genel olarak milletvekili arkadaşlarımızı, belediye başkanı adayı olarak düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Politika Haberleri - 2018-11-01 13:30:24

AK Parti - MHP nin ya seçimlerde ittifak yapıp yapmayacağını da sorulduğu Mehmet özhaseki, "İttifak için yasal zemin oluşturulamadı. Keşke 1 yıl önce bu iş konuşulsaydı ve gerekli çalışmalar yapılabilseydi. İçimizde bu durumun hüznü var. Yerel seçimde ittifak olmasa da ipler tamamen kopmuş değil."  yanıtını verdi.
Özhaseki'nin açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI

“Melih Bey, benim sürekli görüştüğüm ve yıllarca partimizde görev almış bir isim. MHP'den adaylığı konusunda gönlünden ne geçer bilemem. Kendisiyle yaptığım görüşmede bana 'Ben AK Partiliyim" dedi. 

ANKET ÇALIŞMALARI 

Hangi büyükşehirde hangi adayın ne kadar oy alacağına ilişkin anket çalışmaları sürekli yapılıyor. Fakat bu anket sonuçları arkadaşlarımız arasında beklenti veya kırgınlığa neden olabileceği için paylaşılmıyor. Teşkilatlarımız da sürekli vatandaşla görüşerek adaylık konusunda çalışmalar yapılıyor. 

ANKARA ADAYLIĞI

Şahsımla ilgili de Ankara adaylığı ile ilgili söylentiler var. Bununla ilgili bir şey söylemem doğru olmaz. Partimiz gerekli çalışmaları ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra hangi arkadaşımızın aday olacağını söyleyecektir. Tahminime göre de hiçbir arkadaşımız böyle bir görevi almaktan kaçınmayacaktır.
Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlarımızın, komisyonun ve Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği karar doğrultusunda görevlerine devam edip etmeyeceği belli olacaktır. İki arkadaşımız da güzel işler yapıyorlar, eğer ki çalışmalar sonucunda öne çıkarlarsa neden görevlerine devam etmesinler.

 'VEKİLLERDEN BELEDİYE BAŞKANI DÜŞÜNMÜYORUZ'

 Arkadaşlarımız bir adaylık takvimi oluşturdular. Nihai karar yarın MKYK'da verilecek. Cumhurbaşkanımızın da onayıyla bu süreç netleşecek. Çok geciktirmeyi düşünmüyoruz, tahminime göre Aralık ayına kadar bütün adaylarımız belli olacaktır. Biz bütün belediyelerde seçimi alacak gibi hazırlanıp, ona göre çalışmalarımızı devam ettiyoruz. Genel olarak milletvekili arkadaşlarımızı, belediye başkanı adayı olarak düşünmüyoruz.

O BÖLGENİN İNSANINI ADAY GÖSTERECEĞİZ

Silopi'de, İdil'de 15 günde 1 su akıyordu. Yüksekova'ya gittiğimde hayretler içinde kalmıştım. Alt yapı sistemi yoktu. Vatandaşlar yaptığımız çalışmaları görüyor. Artık orada huzur var, güvenlik var. Terörün en şiddetli olduğu yerde bile memur arkadaşlar gönül rahatlığıyla sokakta geziyor. Biz o bölgenin insanlarını, kendi memleketlerinde aday olarak göstereceğiz.”

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER