Kritik Zirve Sona Erdi! İlk Açıklama Geldi

Kritik Zirve Sona Erdi! İlk Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin Moskova'da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Astana süreciyle başlatmış olduğumuz üçlü zirveler gerek Soçi, gerek Ankara, gerek Tahran bunlarda gerçekten dünyanın ilgisini çeken görüşmelerimiz oldu. Yine bu görüşmemizle birlikte bu sürecin devamının ben çok faydalı olacağına ayrıca inanıyorum." dedi.

Politika Haberleri - 2019-01-23 20:19:22

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in Moskova'da gerçekleştirdiği kritik görüşme sona erdi. Kremlin Sarayı'nda kısa bir açıklamanın ardından basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme 1 saat 50 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmenin ardından kısa bir konuşma yaparak özellikle 2018 yılında sık sık yaptıkları görüşmelerden sonra 2019'da bu yıl ilk defa yüz yüze geldiklerini belirterek bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Erdoğan konuşmasında iki ülke arasındaki askeri siyasi ticari ve ekonomik ve kültürel ilişkiler de çok farklı bir gelişme yaşandığını belirterek bunun bölgesel güvenliği de çok olumlu istikamette etkilediğine dikkat çekti. 
Türkiye arasındaki dayanışmanın bölgedeki Barış'a da çok ciddi katkıda bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Astana süreciyle başlatmış olduğumuz üçlü zirveler gerek Soçi,  gerek Ankara, gerek Tahran bunlarda gerçekten dünyanın ilgisini çeken görüşmelerimiz oldu. Yine bu görüşmemizle birlikte bu sürecin devamının ben çok faydalı olacağına ayrıca inanıyorum."  dedi. 

"BÜYÜK BİR HEDEF KOYDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan özelliklerimizin de ki gelişmelerin 22 Halk arasında çok çok önemli kaynaşmalarını sağladığını belirterek, "Aynı şekilde ticari ilişkilerimizdeki gelişme sizlerin de ifade ettiği gibi sürekli bir artış trendinde. Tabii sizinle aramızda büyük bir hedef koyduk, malum 100 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmak." dedi.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER