Son Dakika! Rıza Sarraf Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı

Son Dakika! Rıza Sarraf Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı

Beykoz Kanlıca'da satın aldığı tarihi yılda kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu aykırı tadilat yaptığı iddia edilen 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Rıza Sarraf hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Gündem Haberleri - 2018-11-05 10:32:59

Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya sanık Rıza Sarraf ve avukatı katılmadı. Sanık Rıza Sarraf'ın istinabe yolu ile ifadesinin alınabilmesi için mahkeme hakimi daha önceden tutuklu bulunduğu cezaevinde yazıldı gönderildiğini hatırlattı. Mahkeme hakimi sanık Sarraf'ın celse arasında tahliye olduğuna dair basında haberler çıktığını anlaşıldığını belirterek zaman ve emek kaybının önüne geçilmesi için Sony xa ruhum hala tutuklu olup olmadığının Adalet Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı ve New York Başkonsolosluğu sorulmasına karar verdi. Ayrıca sana Rıza Sarraf'ın Türkiye'ye giriş yapma ihtimaline karşı mahkeme hakimi ek savunmasının tespiti içinde hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Verilen bu kararların ardından duruşma başka bir tarihe ertelendi.

Ebru Gündeş'in dosyası ayrılmıştı

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Rıza Sarraf ile eşi Ebru Gündeş'in Sarraf'ın Beykoz Kanlıca Mahallesi 23 hafta 116 Ada 4-5 parselde Bulunan Yollarına yapıya geçiş için bina boyunca asansör yapıldığı aynı zamanda bina cephesine doluluk boşluk oranlarının değiştirildiğinin tespit edildiği belirtilmişti. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede sanıklar Rıza Sarraf Ebru Gündeş Sarraf ve tadilat işlemleri yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir'in "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırılık" suçundan altışar aydan üçer yıla  kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER