Ordu’da Afete Maruz Bölge İlan Edildi! Valilikten İlk Açıklama

Ordu’da Afete Maruz Bölge İlan Edildi! Valilikten İlk Açıklama

Ordu'nun Aybastı ilçesinde bir mahallede meydana gelen heyelan nedeniyle 17 binadaki 26 konut için nakil kararı verildi.

Gündem Haberleri - 2019-02-16 21:22:51

Ordu'nun Aybastı ilçesinde sağlık mahallesinin yağcılı mevkiinde bazı evlerde çatlak ve yollarda yarıkların oluşması üzerine bölgeye İl Afet ve acil durum ekipleri sevk edildi.
Bölgede inceleme yapan ekipler bazı evlerle ilgili boşaltma kararı verdi. Boşaltma kararı verilen evlerden Onun da ikamet eden vatandaşlar akrabalarının yanına gitti. Diğer vatandaşların da kısa süre içerisinde yurtlara yerleştirileceği öğrenildi.
Aybastı Kaymakamı Yusuf Beran vuran da bölgede heyelan riskinin devam ettiğini belirterek mahallede incelemeler yaptı ve AFAD ekiplerinden olayla ilgili bilgi aldı.
Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada lise nakil kararı verilen binalarda yaşayanların kiraya çıkartılacak belirtildi. Valilik açıklamasında heyelan meydana gelen alanın afete maruz bölge kapsamına alındığı belirtilerek, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere heyelan  bölgesinde ikamet eden 10 konut sahibi aile ilk etapta akrabalarının yanına  taşınmış olup, Kaymakamlığın koordinesinde kiralık evlere çıkartılacaklardır.  Kiraya çıkartılan ailelere, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce 8 bin 500 lira  kira yardımı yapılacaktır. 7269 sayılı Afet Kanunu kapsamında heyelan bölgesinde  kalan konut sahiplerine ilerleyen süreçte hak sahipliği çalışması yapılacak olup,  uygun yerleşim alanı bulunmasını müteakip afet konutları inşa edilecektir." denildi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER