Dev Projenin Güzergahında Değişiklik Yapıldı

Dev Projenin Güzergahında Değişiklik Yapıldı

Dev Projenin Güzergahında Değişiklik Yapıldı

Gündem Haberleri - 2017-02-17 21:28:28

Ortaköy Vadisi ile Maçka Demokrasi Parkı arasında bağlantı olacak olan Dolmabahçe-Levazım karayolu tünelinin güzergahında değişiklik yapıldı.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi'nin birinci etabının yapımı Maçka Demokrasi Parkı'nın bir kısmının kapatılması ile başladı. Ortaköy Vadisi ile Maçka Demokrasi Parkı arasında bağlantı olacak olan tünelin güzergahında değişiklik yapıldığı açıklandı.

İBB tarafından 3 Mayıs 2016 tarihinde projesi onaylanan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri için mecliste yeni bir tartışma başladı. Yeni hazırlanan raporda tünelin güzergahının değiştiği ve Maçka Parkı'nın altından geçirildiği öğrenildi. Ayrıca raporda, park sınırlarının korunacağına yönelik ibare de bulundu.

PROJE İÇİN 199 AĞAÇ TAŞINACAK

Ulaştırma ve Trafik komisyonu başkanı Mahmut Yeter proje hakkında yaptığı bilgilendirmede, 'Ne Maçka Parkı'nda, ne ortadaki refüjde, ne de oradaki yeşil alanda en ufak bir küçülme söz konusu değil. Yaklaşık 199 ağacı taşıyacağız. Bunların tümü de yerlerine konulacak” dedi.

EN İNCE AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR PROJE

Projenin planlarını yapanlara teşekkür eden Beşiktaş ilçesinden Bağımsız Meclis Üyesi seçilen Hüseyin Avni Sipahi ise açıklamasında, 'Gönül rahatlığı ile oy kullandık. Sanki Beşiktaş'ın tek parkı varmış gibi davranılıyor. 'Tek yeşil alanı mahvoluyor' denmesini tepki ile karşılıyorum. Çünkü Beşiktaş'ın birçok parkı vardır. Proje son halinde en ince ayrıntısına kadar düşünülerek hazırlanmış. İyi bir hizmet olacağını düşünüyoruz. Yapanların ve yaptıranların eline sağlık” ifadelerini kullandı.

ARAÇ TRAFİĞİNİ ARTTIRIR DİYEN CHP’DEN RET OYU

Oylamada ret oyu kullanan CHP adına da Yunus Can söz alarak, 'İstanbul'un trafik karmaşası plansız yatırımlarla çözülemez. Lastik tekerlekli araçların geçişini ve yoğunluğunu arttıracak her türlü özel taşımacılığa karşıyız. Bu tür yüksek maliyetli yatırımlar İstanbul'u halihazırda sıkıntıya düşürecek. Çözüm olmayacak beyhude bir yatırımdır. Lastik tekerlikli araçların yoğunluğunu arttıracak her türlü tünel yapılaşmasına karşı olduğumuz, trafiğe hiçbir şekilde çare olamayacağı düşüncesiyle karşıyız.” dedi.
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER