Sosyal Medya Fenomeni Pucca ve Şarkıcı Burak Burak Aydoğduoğlu Hakkında 10 Yıla Kadar Hapis Cezası İstendi

Sosyal Medya Fenomeni Pucca ve Şarkıcı Burak Burak Aydoğduoğlu Hakkında 10 Yıla Kadar Hapis Cezası İstendi

Sosyal medyada "Pucca" takma İsmi ile tanınan Pınar Karagöz ve "Buryy" lakaplı şarkıcı Burak Aydoğduoğlu Hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Savcılık tarafından iddianame Hazırlandı.

Magazin Haberleri - 2018-12-21 09:46:31

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı narkotik suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme"  suçu ile ilgili yapılan Çalışmalar sonucunda "PuCCa Fan Clup" isimli "Facebook" hesabı kullanıcısı şüpheli Pınar Karagöz ile "Buryy Soprano" takma adını kullanan "Youtube" kullanıcısı süpheli Burak Aydoğduoğlu'nun Uyuşturucu kullanımına özendirici paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Şüpheli Pınar Karagöz'ün sosyal medya üzerinden 1 milyon 72 bin takipçisi olduğu yaptığı paylaşımlarla takipçilerini madde kullanımında cesaretlendirdiği ve kullanmaya özendirdiği iddia edildi. İddianamede şüpheli Pınar Karagöz'ün sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım ele alınırken, "Kolombiya'nın uyuşturucu kartelleriyle meşhur, 'kokain' kaçakçılığının başkenti sayılan Medelli şehrine atıfta bulunarak, buradaki insanların uyuşturucu ticareti sayesinde kalabildiklerini belirtip, uyuşturucu madde kullanımının olması durumunda ekonomik döngüden dolayı Medelli'deki fakir insanların evlerine yiyecek götürebileceklerini ima ederek, uyuşturucu kullanımını özendirdiği" savunuldu.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ 

Hazırlanan iddianamede şüpheli Pınar Karagöz ün yaptığı son paylaşımında ise uyuşturucu konulu paylaşılanları eleştirenlere tepkisini dile getirerek bu konuya Meşrutiyet kazandırmaya çalıştığı belirtildi. Şarkıcı olan diğer şüpheli Burak Aydoğduoğlunun da "Youtube"da paylaştığı ve söylediği "Mary Jane" adlı şarkının argodaki manasının "esrar" olduğu, şarkıda sözü geçen "Mary Jane"i gerçek kişi olarak değil, "esrar" maddesini kastederek söylediği, sosyal medya paylaşım sitelerinde uyuşturucu maddelerin kullanılmasını alenen özendirdiği tespitinin yapıldığı iddianamede belirtildi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Pınar Karagöz ve Burak Aydoğduoğlu hakkında uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmek suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER