Son Dakika! OHAL'in 3 Ay Daha Uzatılması Kararı Alındı

Son dakika! Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın sona ermesini ardındna açıklamalarda bulunan BAşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL'in 3 ay daha uzatılması yönünde karar alındığını açıkladı. İşte detaylar...

Gündem Haberleri - 2017-10-16 18:15:08

Son dakika! Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın sona ermesini ardındna açıklamalarda bulunan BAşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL'in 3 ay daha uzatılması yönünde karar alındığını açıkladı. İşte detaylar...

Ve OHAL 3 ay daha uzatılıyor! Bugün yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Başbaan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL'in 3 ay daha uzatılması yönünde bir karara varıldığını ve bu kararın ise Meclis'e gönderildiğini  açıkladı. Bozdağ, "Süresi dolmak üzere olan OHAL'in uzatılmaması hususunu değerlendirdi ve OHAL'in 3 ay daha uzatılması hususunu Bakanlar Kurulu'na tavsiye etti. Toplanan Bakanlar Kurulu, FETÖ, PDY, PKK, KCK, DEAŞ ile etkin mücadele için, hızlı karar almak için, OHAL'i gerekli kılan şartların tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamak maksadıyla alınan tedbirlerin devamını temini için OHAL'in 3 ay daha uzatılmasını karara bağlamıştır. Karar TBMM Başkanlığı'na gönderilmiştir. " dedi.

KERKÜK'E YAPILAN OPERASYON

Öte yandan Irak Ordusu'nun Kerkük' e yapmış olduğu operasyona ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Irak'ın bu olaylar başladığından beri Türkiye ile ortak hareket ettiğini söyledi. Bozdağ, "Kerkük kadim bir Türkmen kenti. Irak ve Türkiye Kerkük'ün statüsünün korunması konusunda bugüne kadar işbirliği içinde oldular. Kuzey Irak'ın yaptığı gayrımeşru olan referandumdan sonra bölgede büyük gerginlikleri ortaya çıktı. Türkiye, Irak bölgesel yönetimini defalarca uyardı. Sonuçlar kendini ağır ağır göstermeye başladı. 

Bu sürecin hassasiyetle yürütülmesi gerektiğine de inanıyoruz. Kerkük'ün demografik yapısının korunmasının son derece önemli olduğunu ifade etmek istiyoruz. PKK teröristlerine alan açıldığı haberleri Türkiye'yi son derece rahatsız etmiştir. Türkiye, Irak'ın egemenlik haklarının korunmasına büyük önem vermektedir. Irak hükümetinin Kerkük'e dönük adımı aslında geç kalan bir adımdır. Bu saldırıyı defetmek üzere olan adımı elbette önemsiyoruz. Türkiye, Kerkük'te olan bitenleri an be an takip etmektedir. Türkiye'nin kulağı, gözü, eli oradadır. Her şeyi takip edeceğiz." ifadelerine yer verdi. 

Günün Diğer Haberleri