Muharrem İnce ABD’yi İncirlikle Tehdit Etti: “Gülen’i İade Etmezseniz…”

CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, ABD’ye rest çekti. Cumhurbaşkanı olduğu takdirde ABD Gülen’i iade etmezse İncirlik’teki askerleri geri göndereceğini belirtti.

Gündem Haberleri - 2018-05-17 14:53:07

CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, ABD’ye rest çekti. Cumhurbaşkanı olduğu takdirde ABD Gülen’i iade etmezse İncirlik’teki askerleri geri göndereceğini belirtti. 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Amasya mitinginde çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 24 Haziran akşamı Cumhurbaşkanı olması durumunda hemen ertesi gün OHAL’i kaldıracağını belirten İnce, ‘Dünyada bir ilk’ diyerek miting alanında toplanmış olan vatandaşlara cep telefonları ile canlı yayın yapma çağrısında bulundu. 

ABD’YE FETÖ TEHDİDİ

Amasya mitinginde çarpıcı açıklamalarda bulunan İnce, Cumhurbaşkanı olması halinde 3 ay içinde ABD’den Fetullah Gülen’in iadesini isteyeceğini eğer iade etmezlerse de İncirlik’teki Amerikan askerlerinin geri gönderileceğini belirtti. Yüksek yargının bağımsız olacağını belirten Muharrem İnce, ABD ve AB’nin Türkiye’de yargının düzgün olmadığını iddia edemeyeceğini ve Cumhurbaşkanı olmasından 3 ay sonra Amerika’ya yargıyı düzelttiğini söyleyerek FETÖ ele başı Gülen’in iadesini isteyeceğini söyledi. 24 Aralık’ın Hristiyanların Noel günü olduğunu söyleyen İnce, ‘Size bu mübarek Ramazan gününde söz veriyorum. Seçimden 3 ay sonra Cumhurbaşkanı olduğumda Amerika’ya diyeceğim ki Feto’yu iade et eğer etmezsen 24 Aralık Noel; İncirlik’teki Amerikan askerleri Noel’i Washington’da kutlarlar. Bu kadar basit. İster iade et istersen Noel’de Amerika’da olsunlar.’ ifadelerinde bulundu. 

‘OHAL KALKACAK’

Öte yandan OHAL’e değinen Muharrem İnce, ‘Batıyoruz batıyoruz.’ diyerek ‘Size söz veriyorum 24’ünün akşamı Muharrem İnce Cumhurbaşkanı mazbatasını alsın yemin törenini yapsın hemen 1 gün sonra OHAL kalkacak.’ dedi. 

 

Günün Diğer Haberleri