Menbiç’te Son Dakika! TSK İkinci Devriye Görevine Başladı

Menbiç’te terör örgütü PKK ve YPG’nin bölgeden arındırılmasına yönelik faaliyetleri yürütmeye başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilçede ikinci devriye görevine başladığı öğrenildi.

Gündem Haberleri - 2018-06-20 14:26:58

Menbiç’te terör örgütü PKK ve YPG’nin bölgeden arındırılmasına yönelik faaliyetleri yürütmeye başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilçede ikinci devriye görevine başladığı öğrenildi.

Ankara ve Washington hattında yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararlar uygulamaya geçmiş ve Türk askeri Menbiç’te devriye faaliyetlerine başlamıştı. İlk olarak Menbiç’in dış mahallelerinde devriye görevine başlayan TSK’nın ilçede ikinci devriye görevine de bugün başlangıç yaptığı öğrenildi.

ABD UNSURLARI DA DEVRİYE FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

TSK’ya ait olan zırhlı araçların, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Cerablus ilçesi ile Menbiç cephe hattını birbirinden ayıran Sacu Çayı civarına girdiği aktarıldı. Öte yandan TSK ile eş zamanlı olarak ABD unsurlarının da üslerinin bulunduğu Dadat ilçesi karşısında devriye faaliyetlerini sürdürdüğü öğrenildi.

TÜRKİYE VE ABD MENBİÇ KONUSUNDA MUTABAKAT SAĞLAMIŞTI

Bilindiği gibi Türkiye ve ABD, PKK ve YPG’nin Suriye’nin Kuzeyinde Fırat Nehri’nin batısında işgal ettiği Menbiç’ten çekilmesi konusunda mutabakat sağlamıştı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Pompeo arasında 4 Haziran 2018 tarihinde yapılan görüşme sonucunda ilçede güvenlik ve istikrarın sağlanmasını öngören yol haritasının onaylandığı aktarılmıştı. Ayrıca bu anlaşma Türk ve Amerikan taraflarının askeri ve istihbari unsurlarla ilçede ortak denetime başlamasını da öngörüyor. Halep iline bağlı olan Menbiç ilçesi YPG ve PKK’lı teröristler tarafından 2016 yılının Ağustos ayında ABD’nin desteği ile terör örgütü DEAŞ’ın elinden alınarak işgal edilmişti. Menbiç nüfusunun yüzde 90’ından fazlası Araplardan oluşuyor.

 

Günün Diğer Haberleri