Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Siber Güvenlik Talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Siber Güvenlik Talimatı

Gündem Haberleri - 2017-02-17 15:21:05

Siber güvenlik alanında yürütülen çalışmaların tek çatı altında toplanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Cumhurbaşkanlığı tarafından çalışma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siber güvenliğin tek çatı altında toplanması için talimat verdi. Cumhurbaşkanlığı ’da bu talimatın ardından siber güvenlik altyapısının yerlileştirilmesi, durum analizi yapılması ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için çalışma başlattı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ ETKİLİ OLDU

15 Temmuz darbe girişiminin ardından siber güvenlik sorunu gündeme gelmişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına siber güvenlik altyapısının incelenmesi için talimat verdi. Erdoğan’ın verdiği talimat sonrasında devreye giren Devlet Denetleme Kurulu ve Erdoğan'ın teknoloji kurmayları bir çalışma başlattı. Bu kapsamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile TÜBİTAK gibi kurumlarda ayrı ayrı yapılan siber güvenlik çalışmalarının tek çatı altında toplanacak. Çalışmalar kapsamında bilişim uzmanları ve akademisyenlerden de görüş ve öneriler alınacak.

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Bugüne kadar kamu kurumlarına yönelik olarak yapılan telefon dinlemeleri, korsan saldırılar, böcek yazılımlar çalışma kapsamında tek tek inceleniyor. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra siber güvenlik açığının olduğu ortaya çıkmıştı, Erdoğan tarafından bu talimatın da bu nedenle verildiği düşünülüyor. Yapılacak olan çalışmalarla siber güvenlik açıklarının kapatılması, siber saldırılara karşı yeni tedbirler alınması ve bilişim alanında 'yerlileşmeye' gidilmesi amaçlanıyor. Dünya genelinde başarılı siber güvenlik uygulamaları da uzmanlar tarafından inceleniyor ve çalışmalar raporlanıyor. Yapılacak olan çalışmalar sonucunda Saray'da bir siber güvenlik merkezinin hayata geçirilmesi de gündeme gelebilir.

 
Günün Diğer Haberleri