Bursa'da Yakalanan IŞİD'li Kadınlardan Şok İfadeler: Dullar Vakfı

Bursa polisi tarafından düzenlenen operasyonla yakalanan İnterpol tarafından kırmızı ve mavi bültenle aranan IŞİD mensubu Fransız vatandaşı üç kadının ifadeleri ortaya çıktı. Örgüt mensubu 3 kadın Suriye'de yaşadıklarını ifadelerinde anlatırken IŞİD'in Suriye'de eşleri ölen kadınları kontrol altında tutmak için dullar Vakfı kurduğunu itiraf etti.

Gündem Haberleri - 2019-01-05 12:25:29

Suriye'de IŞİD içerisinde faaliyetlerde bulunmuş bir grup terör örgütü mensubunun Bursa'da farklı adreslerde ikamet ettiğine dair ihbar olan Bursa terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bursa merkez ve ilçelerinde eş zamanlı olarak çok sayıda operasyon düzenleyen polis ekipleri Fransız vatandaşı oldukları ve İnterpol tarafından arandıkları belirlenen 3 kadının da aralarında bulunduğu toplam 12 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 3 kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"İNSAN KAÇAKÇIKLARIYLA ANLAŞIP TÜRKİYE'YE GELMİŞLER" 

Kırmızı bültenle aranan Işık mensubu H.D.Z. isimli kadın 3 çocuğuyla birlikte Bursa'ya kaçtığını anlatarak örgüt içerisinde kadınların yaşadıklarını ifadesinde gün yüzüne çıkardı. Örgütün kadınları kontrol altında tutmak adına çeşitli yönlerden ettiğini belirten kadın ifadesinde, "IŞİD'ın kurallarına göre, 3 çocuğu olan kadınlar bir eve yerleştiriliyor. Benim param vardı. Çocuklarımla birlikte kaçmak istedim. Bir kaçakçı ile anlaştım kandırıldım. Daha sonra IŞİD tarafından Rakka'da 'Dullar Vakfı' kuruldu. Esad askerleri gelince vakfı Meyadin'e taşıdılar. Ben de burada kaldım. Bu vakfın İnterneti vardı. İnternet üzerinden eşimin kardeşinin eşine ulaştım. Ondan güvenilir bir insan kaçakçısı bulmasını istedim. Buldu ve ben de insan kaçakçısına 6 bin 400 dolar vererek Türkiye'ye kaçtım" dedi. 

"AMAÇ YARDIM ETMEK DEĞİL KONTROL ALTINDA TUTMAK" 

İnterpol tarafından mavi bültenle aranan M.B. isimli kadın da emniyette verdiği ifadede aynı vakıftan bahsederek, "IŞİD içerisinde faaliyet gösteren Suriyeli bir grubun 'Dullar Vakfı' kurduğunu duydum. Bunlar yardımdan çok kadınları kontrol altında tutmak için çalışan bir gruptu" diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri