ŞOK! 5 Yaşından Beri Her Gün 5 Litre Kola İçiyordu, Kemikleri Eriyerek Kırılmaya Başladı

Antalya’da 5 yaşından beri Günde yaklaşık 5 litre kola içen 33 yaşındaki Betül bayramın kemikleri eridi. Ayrıca kadının omurgasında çökmeye bağlı 5 kırık oluştu. Genç kadın Ağrı içinde kıvranıp yataktan kalkamaz hale gelince hastalığın nedenini bulmak için doktor doktor dolaşmaya başladı. Sonunda genç kadının kemik erimesi ve kırıklarına aşırı kola içmesi ne bağlı asidik beslenme tarzının neden olduğu tespit edildi.

ŞOK! 5 Yaşından Beri Her Gün 5 Litre Kola İçiyordu, Kemikleri Eriyerek Kırılmaya Başladı
ŞOK! 5 Yaşından Beri Her Gün 5 Litre Kola İçiyordu, Kemikleri Eriyerek Kırılmaya Başladı melek eren

33 yaşındaki Betül Bayram 5 yaşından beri 5 litre kola içiyordu. Betül bayramın kendilerine başvurduğunu sırada sırt ağrılarından hareket edemeyecek Hatta yapamayacak durumda olduğunu belirten Dr Sevgi Urhan, Genç kadının yeni doğmuş bir bebeği olduğunu ağrıları nedeniyle bebeğini bile bakamadığını söyledi. Genç kadından şiddetli sırt ağrıları olduğunu belirten Dr Urhan, muayene sırasında da kadını sırt üstü yatar almadıklarını anlattı.

ASİDİK BESLENME NEDEN OLDU

Kendilerine başvurmadan önce hastanın birçok Tıp Merkezine başvurduğunu belirten Dr Sevgi Urhan,
"Hastada kemik erimesi ve sırt bölgesinde omurlarda çökme kırıkları vardı. Ancak daha önce başvurduğu merkezlerde, buna neyin neden olduğu tespit edilememiş. Eğer bu yaşta kemik erimesi varsa, buna neden olabilecek başka bir hastalık olması, bir ilaç kullanıyor olması ya da kötü bir beslenme olması lazımdı. Betül hanımda çocukluk çağından itibaren kötü bir beslenme şekli olduğunu gördük. Günde 5 litreye varan kola içimi olduğunu tespit ettik. Ayrıca sebze tüketmediğini, bol miktarda et tükettiğini öğrendik. Bunların hepsi kemik kaybına neden olan şeylerdi. Aşırı protein tüketimi, aşırı asitli içecekler kemik erimesine neden olan en önemli faktörlerdir." ifadelerini kullandı.

'HEKİMLİK HAYATIMDA İLK KEZ KARŞILAŞTIM'

Dr. Urhan, Açıklamasının devamında genç yaştaki hastada kemik erimesinin nedeni olarak asidik beslenmeyi tespit ettiklerini belirterek,  "Hastamız emzirme döneminde olduğu için normal hastalara verdiğimiz ilaçları kullanamıyoruz. Onun yerine magnezyum, çinko, D vitami, K vitamini gibi çeşitli vitamin takviyesi yaptık. Beslenmesini düzenledik. Bizim gözetimimiz ve tedavimizde 1.5 ay oldu. Şu an gayet rahat eğilip doğrulabiliyor. Bebeğiyle ilgilenebiliyor"  ifadelerini kullandı. Daha önce hekimlik Hayatında böyle bir olayla karşılaşmadığını dikkat çeken Dr Urhan, "Beslenme bozukluğuna, asidoza bağlı bir vaka görmedim. Kemik erimesi kadınlarda genellikle menopozdan sonra görülür. Genç hastalarda ise kortizon kullanımında karşılaşılan bir durumdur. Omurgada kırığa neden olabilecek düzeyde kemik kaybını ilk kez gördüm"  dedi.

 

kola asidik beslenme kemik erimesi her gün 5 litre kola sağlık son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama