Meneopoz İle Ortaya Çıkan Östrojen Eksikliği

Menopoz ile birlikte LDL kolesterol düzeyi arttığından 60 lı yaşlarda kadınlar için kalp krizi riski çoğalır. Bu nedenle kapl damar sağlığına çok dikkat edilmelidir. -Ciltte Kırışıklık, Leke Cilte kısım kısım lekelenme gibi problemler yaşayabilirsiniz..

Meneopoz İle Ortaya Çıkan Östrojen Eksikliği
Meneopoz İle Ortaya Çıkan Östrojen Eksikliği İpek Köse

Menopoz ile birlikte ortaya çıkan östrojen eksikliği kadında organik ve psikolojik değişikliklere neden olabildiğinden , kadınların yaşam kalitesini düşürür.

İDEAL MENOPOZ YAŞI NEDİR?

Araştırmalara göre 51 yaş ve üzerindeki kadınlar adet düzensizliklerinin ortaya çıktığı dönemlerdir. Bu dönemlerde bir çok kadın hamile kalamayacağı düşüncesi ile korunmayı bıraktığından bazı durumlarda istenmeyen gebelik gibi durumlarla karşılaşabilir.

MENOPOZ DÖNEMİNDE BESLENME

Bu nedenle menopoz dönemine giren kadınlarda kilo artışına bağlı olarak ortaya çıkan şeker hastalığı ile birlikte alınan kiloların çeşitli problemler yaratacağı unutulmamalıdır. Ayrıca ağı diyet programı uygulayan kadınlar diyet sonrasında yeterli miktarda kalsiyumun alamadığınızdan ve alınan kalsiyumun idrar ile atılması nedeni ile kemik kaybına neden olmaktadır.
Menopoz dönemindeki kadınların beslenme programları düzenlenirken ekmek - sebze - süt ve süt ürünleri, et ve çeşitleri, meyveler tahıl grubu besinler, gibi osteoporozu önleyici gıdalaır tüketmesi tavsiye edilmektedir. Kemik erimesi kalça bilek omurga, kemiklerde kırılma riski yüksektir. Özellikle erken menopoz dönemecine giren kadınlarda ani terleme, ve ateş basmaları sıklıkla görülür. 

menopoz tedavisi menopoz başlangıcı nasıl olur menopoza giren kadın ne yapmalı menopoz ilaç isimleri hormon ilaç isimleri menopoz ağrıları nelerdir menopoz ateş basması kadınlar kulübü menopoz nedir
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama