Mehmet Ali Erbil'in Hastalığı Kaçış Sendromu Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Kaçış Sendromu nedir? Mehmet Ali Erbil'in yoğun bakım alınmasından sonra Kaçış sendromu hastalığının belirtileri ve tedavisi merak edilmeye başlandı. Peki, Mehmet Ali Erbil'in hastalığı Kaçış sendromu nasıl bir hastalıktır ve kimlerde görülür? İşte Kaçış sendromu hastalığı nedir sorusunun yanıtı ve belirtileri…

Mehmet Ali Erbil'in Hastalığı Kaçış Sendromu Nedir, Belirtileri Nelerdir?
Mehmet Ali Erbil'in Hastalığı Kaçış Sendromu Nedir, Belirtileri Nelerdir? melek eren

Dünyada çok az görülen bir hastalık olan Kaçış sendromu Türkiye'de ise ilk defa Mehmet Ali Erbil de görüldü. Geçtiğimiz günlerde banyosunda düşerek yaralanan ve Maslak'ta özel bir hastaneye acil olarak kaldırıldıktan sonra kaburgalarında kırık olduğu ve kırılan kaburgalarında akciğer zarına battığı belirlenen Mehmet Ali Erbil acil olarak ameliyata alınmıştı. Daha önce Doktorlar ünlü şovmenin düşmeye bağlı olarak 2. ameliyatının yapılacağını ve çok önemli olduğunu vurgulamıştı fakat Mehmet Ali Erbil'in Kaçış sendromu hastalığı nüksetti. Mehmet Ali Erbil'in tedavisi yoğun bakımda devam ederken herkes Kaçış sendromu nedir sorusunun cevabını aramaya başladı.

KAÇIŞ SENDROMU NEDİR?

Kaçış sendromu hastalığı (Capillary leak syndrome), Adıyla da bilinen onun yoğunlaşması Tansiyonun düşmesi gibi bulgularla ortaya çıkan hastalıklar. Kaçış sendromu damarlardan mineral protein ve suyun sızması olarak da bilinir. 1960 yılında Kaçış sendromu ilk defa B.Clarkson tarafından tahrip edilmiştir. Nadir görülen bir hastalık olan Kaçış sendromu Dünyada sadece 79 kişide Türkiye'de ise ilk defa Mehmet Ali Erbil de görülmüştür.

KAÇIŞ SENDROMUNUN BELİRTİLERİ

Kaçış sendromu hastaları ayda bir defa krizi yaşayabilir ya da senelerce hiç belirti göstermez. Kaçış sendromu belirtileri ise şu şekildedir;

  • Tansiyon düşmesi
  • Kanın koyulaşması hemoconcentration
  • Kanda albumin azalması hypoalbuminemia
  • Vücutta şişmeler, ödem oluşumu.

HASTALIĞIN TEDAVİSİ

Kaçış sendromu hastalığının tedavisinde kesin bir iyileşme yoktur. Hastanın krize girmesini önleyen tedavi yönteminde ise üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar ya da astım ve bronşit adları kullanılmaktadır.

 

Kaçış sendromu hastalığı Kaçış sendromu nedir kaçış sendromu mehmet ali erbilin hastalığı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama