Halı Temizliğini Doğru Yapıyor Musunuz? Doğru Halı Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Halı temizliği için kullandığımız malzemelerde ağartıcı bulunmamasına ve fazla köpürmemesine özen göstermeliyiz. Şampuanladığımız halının suyunu mutlaka halı yıkama makinesiyle çekmeliyiz. Silme işlememi için bez ve yumuşak fırça kullanılır ve daha sonra deterjansız suyla ıslatılan bezle mutlaka parlatılır. Durulama suyuna sirke ilavesi ile halılarınızın tüylerini parlatabilirsiniz.

Halı Temizliğini Doğru Yapıyor Musunuz? Doğru Halı Temizliği Nasıl Yapılmalı?
Halı Temizliğini Doğru Yapıyor Musunuz? Doğru Halı Temizliği Nasıl Yapılmalı? melek eren

Halılar iki farklı  tür elyaftan  üretilir doğal ve yapay. Halıların temizliği mümkün olduğunca güzel yapılmalıdır. Halılar güneşten, nemden ve güvelerden korunmalıdır. Günlük  temizliği elektrik süpürgesi ile hafta da bir kez de süpürülüp  tozu giden halıyı şampuanlayarak temizlemek gerekir. Halıdaki lekelere anında veya o gün içinde müdahale etmek gerekir ki içine işlemesin.  Lekenin cinsine göre farklı temizlik malzemeleri kullanılmalıdır. Halılar yılda bir kez ve kirlenme durumuna  göre yıkanmalıdır. Ya da yıkamaya  verilmelidir…..

Halı temizliği için kullandığımız malzemelerde ağartıcı bulunmamasına ve fazla köpürmemesine özen göstermeliyiz.  Şampuanladığımız halının suyunu mutlaka halı yıkama makinesiyle çekmeliyiz. Silme işlememi için bez ve yumuşak fırça kullanılır ve daha sonra deterjansız suyla ıslatılan bezle mutlaka parlatılır. Durulama suyuna sirke ilavesi ile halılarınızın tüylerini parlatabilirsiniz. 

Elde yıkama işlemi biraz zahmetli bir iştir, ilk olarak halı süpürülerek tozu alınır ve yere serilerek  her tarafı bolca ıslatılır yumuşak bir fırça yardımıyla ovulur. Her tarafı ovulan halının bir sünger yardımı ile yada çekme makinası ile köpüğü çekilir ılık su ile bolca durulanır ve tamamen kuruyana kadar hava alacak bir yerde kurutulur. 

HALILARIN KAYMAMASI İÇİN
Yere serilen halının dört köşesine lastik ve köpük sünger dikmeniz kaymayı önleyecektir.

HALIDA KALAN MOBİLYA İZLERİ İÇİN
Sehpalarımızın ya da yerini değiştirdiğimiz mobilyalarımızın halıların üzerinde izleri kalabilir bunun için bir parça buzu halının üzerine koyup erimesini bekler ve süpürge ile süpürürsek izlerin yok olduğunu görebiliriz.. 

HALIDAKİ SİGARA YANIKLARI İÇİN
Sigara yanığı oluşan bölgeye zımpara kağıdı ile dairesel  hareketler yaparak kurtulabiliriz. 

 

halı temizliği halı temizliği nasıl yapılmalı doğru halı temizliği nasıl olur son dakika sağlık
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama