Gripten Korunmak İçin 10 Süper Tüyo

Grip kış aylarında özellikle yaşlı ve çocuklar için çok tehlikeli. Dr. Fevzi Özgönül, grip nedeniyle yaşanabilecek tehlikeleri “Akciğerde çoğalıp zatürreye yol açıp başka hastalıklara da zemin hazırlaması nedeniyle grip, özellikle 65 yaş üstü kişilerde, akciğer, kalp, böbrek, karaciğer ve şeker hastalığı olanlarda ve kanser tedavisi görenlerde ve bağışıklık sistemi tam gelişmediği çocukluk döneminde ölümcül olabilir” sözleriyle anlattı. Dr. Fevzi Özgönül, yavaş yavaş gribin kapımızı çalmaya başladığı Bugünlerde Gripten korunmak için uyulması gereken 10 altın kuralı da açıkladı.

Gripten Korunmak İçin 10 Süper Tüyo
Gripten Korunmak İçin 10 Süper Tüyo melek eren

Gribin özellikle çocuk ve yaşlılar da çok tehlikeli olduğunu belirten Dr. Fevzi Özgönül, “Akciğerde çoğalıp zatürreye yol açıp başka hastalıklara da zemin hazırlaması nedeniyle grip, özellikle 65 yaş üstü kişilerde, akciğer, kalp, böbrek, karaciğer ve şeker hastalığı olanlarda ve kanser tedavisi görenlerde ve bağışıklık sistemi tam gelişmediği çocukluk döneminde ölümcül olabilir”  ifadelerini kullandı.  Gripten korunmak için bazı şeylere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Özgönül,  uyulması gereken 10 kuralı anlattı...

GRİPTEN KORUNMAK İÇİN UYULMASI GEREKEN 10 KURAL

Dr. Fevzi Özgönül, Gripten korunmak için uyulması gereken 10 kuralı şu şekilde sıraladı;
- Grip aşısı en etkili yoldur. Özellikle çocuk ve yaşlıların mutlaka grip aşısı yaptırması gerekir.
- Grip aşısı sadece gribe karşı korumakla kalmaz aynı zamanda grip sonrası ortaya çıkabilecek olan zatürre ve bronşit gibi diğer hastalıkların gelişmesine de önler.
- Grip aşısından sonra en iyi korunma yöntemi ise sağlıklı beslenmedir. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler tüketmeye dikkat etmenizde yarar var.
- Bol miktarda C vitamini ve aynı zamanda çinko yönünden zengin gıdaları beslenme listenize eklemenizi gerekiyor. Mevsiminde taze portakal ve mandalina ile C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir zeytinyağlı ve limonlu salatalar tüketebilirsiniz.
- Grip Virüsü insanlara en çok bulunan havadan bulaşıyor. Eğer havadan grip kapmak istemiyorsanız, Çok kalabalık ve havalandırması yeterli olmayan ortamlarda bulunmamamız gerekiyor.
- Ellerde gribin bulaştığı diğer bir yoldur. Alışveriş merkezlerinde mağazalarda gezdiğini süre boyunca ellerinizin dokunabilecek merdiven tutacakları asansör düğmesi kapı kolları yaslanılan duvarlar gibi yüzeylere dikkat etmeniz gerekiyor.

- Kendi sağlığımızı düşünürken başkalarının sağlığına Es geçmemekde dikkatli olmalıyız. Bu nedenle mutlaka hapşıracağınız zamanlarda peçete kullanmalı ve daha sonra bunu şaka atmalısınız.
- El temizliği gripten korunma konusunda oldukça önemli. kış aylarında sık sık ellerinizi yıkamaya ve temiz tutmaya özen gösterin.
- Özellikle kalabalık alanlarda çalışıyorsanız kendinize özel bir bardak sevmeye dünyada tek kullanımlık bardakları kullanın.
-Çalıştığınız yanardağ kullandığınız kırtasiye malzemeleri ne de dikkatli yaklaşım mümkün olduğunca kendinize özel olanları temizleyerek kullanın.

Gripten Korunmak İçin 10 Süper Tüyo grip gripten korunmak gripten korunma yolları gripten nasıl korunulur son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama