Erkekler de Tehlikede! Meme Kanseri Erkekleri de Vuruyor

2 yıl önce Mehmet'in de bir kitle fark ederek doktora başvuran 73 yaşındaki Necmi Eren, yapılan tahliller sonucunda meme tümörü olduğunu öğrendi. Fakat kitle 9x9 cm büyüklüğüne gelene kadar tanı konulmadı. Tamamen kitlenin memeyi kaplamasının ardından konulan Tanı doktorları da şaşırttı.

 Erkekler de Tehlikede! Meme Kanseri Erkekleri de Vuruyor
 Erkekler de Tehlikede! Meme Kanseri Erkekleri de Vuruyor melek eren

2 yıl önce Mehmet'in de bir kitle fark ederek doktora başvuran 73 yaşındaki Necmi Eren, yapılan tahliller sonucunda meme tümörü olduğunu öğrendi. Fakat kitle 9x9 cm büyüklüğüne gelene kadar tanı konulmadı.  Tamamen kitlenin memeyi kaplamasının ardından konulan Tanı doktorları da şaşırttı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Velidedeoğlu ve ekibi tarafından ameliyat edilen 71 yaşındaki Necmi Eren sağlığına kavuştu. Konu hakkında açıklama yapan Doç. Dr. Velidedeoğlu, daha önce dünyaca ünlü ABD ile oyuncu Angelina Jolie ile bütün dünyanın tanıdığı BRCA-1, BRCA-2 geninin sadece kadınlarda değil aynı zamanda erkeklerde de olduğunu ve bu genin meme kanserine neden olabileceğini söyledi. Başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Necmi Eren ise,"Kimse 'Ben erkeğim, benim başıma gelmez' demesin"  diyerek erkeklere uyardı. Doç. Dr. Velidedeoğlu, hastanın kendilerine memede sertlik, meme başında şişlik, cilt derisinde kızarıklık,  meme başında çökme ve renk değişikliği gibi şikayetlerle kendilerine geldiğini belirterek, hastanın ameliyat öncesinde kemoterapi tedavisi gördüğünü sözlerine ekledi.

MEME DOKUSUNUN YERİNE SIRTINDAN DOKU NAKLEDİLDİ
Meme kanseri olan erkek hastanın durumu hakkında bilgi veren Doç. Dr. Velidedeoğlu, "Hastanın lokal ileri denilen meme kanseri olduğu görülmüştü. Tümörün kemoterapi sonrası 5 santimetreye kadar gerilediğini gördükten sonra kendi onkoloji konseyimiz ile ameliyata karar verdik. 10 gün önce de hastanın tüm memesini ve koltuk altı lenf bezlerini kapsayacak şekilde mastektomi dediğimiz ameliyatı gerçekleştirdik. Kemoterapiye kısmen yanıt aldığı için tümör yine büyüktü ve erkekte de meme dokusu çok az olduğu için kenarlara doğru da yine yaygın olduğu için oluşan boşluğu da hastanın sırtından aldığımız cilt dokusu ile doldurma yöntemine başvurduk." ifadelerini kullandı.

 

meme kanseri erkeklerde meme kanseri istanbul tümör
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama