Doktorlar Uyardı! İdrarınızı İçmeyin, Sağlığa Zararlı

Son dönemlerde yayılan iğrenç moda Tıp dünyasını endişelendirdi. Moda olsun diye “zayıflatıyor”, “bağışıklık sistemini güçlendiriyor” ve “Cildi güzelleştiriyor” gibi yayılan idrar içme geleneği nedeniyle doktorlardan uyarı geldi.

Doktorlar Uyardı! İdrarınızı İçmeyin, Sağlığa Zararlı
Doktorlar Uyardı! İdrarınızı İçmeyin, Sağlığa Zararlı melek eren

Uzmanlar idrar içme içilmesi konusunda vatandaşları uyardı. Cilde güzelleştirdiği bağışıklık sistemini güçlendirdiği haşimoto ve fibromiyalji gibi hastalıklara iyi geldiği iddiası ile önerilen idrar içmenin sağlığa yararlı hiçbir faydasının olmadığı açıklandı. Ayrıca Uzmanlar yarardan çok zarar getirebileceği konusunda dikkat çekerken içilen idrarın bağırsak ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabileceğini söyledi.

İDRAR İÇENLER ANLATIYOR:

Son dönemlerde idrar içme molasına uyanlardan 1'de İngiltere'nin levinson kentinde yaşayan 33 yaşındaki eski yoga öğretmeni Kayleigh Oakley. Press Association Ajansına neden kendi idrarını içmeye başladığını anlatan kadın idrarın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, cildi güzelleştirdiğini ve genel olarak Sağlığı iyi geldiğini duyunca denemeye karar verdiğini söyledi.

"CİLDİM IŞILDADI"

2 yıldan beri her sabah uyanınca bir süre idrar içtiğini söyleyen kadın aynı zamanda pamukla yüzüne de idrar sürdüğünü belirterek cildinin ışıldamaya başladığını söyledi. Bu konu hakkında açıklama yapan Dr. Andrew Thornber ise Böbreklerin kanı sözcüğünü ve fazla sıvı tuz ve minerallerin İdrarla dışarı attığını belirterek idrarın diğer yüzde beşinin ise nitrojen ve potasyum gibi vücudun kurtulmaya çalıştığı atıklardan oluştuğunu dile getirdi. Potasyum ve nitrojenin fazla miktarda alınması durumunda bağırsak ve böbrek sorunlarının yaşanabileceğini söyleyen Doktor, Kişilerin içtiği idrarın bu defa daha konsantre ve yoğun olarak çıkacağını bunları tutmaya çalışan böbreklerin daha da zorlanacağını söyledi.

"120 KİLODAN 60 KİLOYA DÜŞTÜM"

Kanada'da yaşayan 46 yaşındaki Leah Sampson adlı Kadın ise Sun gazetesine yaptığı açıklamada idrar içerek 120 kilodan 60 kiloya düştüğünü söyledi. Bütün bunlara rağmen Doktorlar idrar içmenin İyi ve sağlıklı bir şey olmadığını söylüyor. Doktor Zubair Ahmed, BBC’nin sorularına verdiği yanıtta, Idrar vücuttan atıldığı sırada belli bakterilerin idrara konuşabileceğin ibu bakterileri tekrar sisteme sokmanın ise enfeksiyon gibi çok ciddi sorunlara neden olabileceğini söyledi.

idrar içilir mi idrar içmek idrar içmek yararlı mı idrar içmek zararlı mı sağlık
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama