Baharatları Bozulmadan Saklamak İçin Öneriler

Bir tutamıyla bile yemeklerinizi harika lezzetlere kavuşturan baharatlar… Hepsi ayrı ayrı çok seviliyor, hepsi ayrı ayrı bir tutamıyla bile büyük lezzetler veriyor.

Baharatları Bozulmadan Saklamak İçin Öneriler
Baharatları Bozulmadan Saklamak İçin Öneriler melek eren

Bir tutamıyla bile yemeklerinizi harika lezzetlere kavuşturan baharatlar… Hepsi ayrı ayrı çok seviliyor,  hepsi ayrı ayrı bir tutamıyla bile büyük lezzetler veriyor.

Çorbaların vazgeçilmezi nane, et yemeklerinin olmazsa olmazı kekik, acısız yapamayanların sevdiceği pul biber ve diğerleri… Bu kadar çok sevdiğimiz baharatları koruyabiliyor muyuz peki? Size vereceğimiz püf noktaları ile böceklenmeyecek şekilde muhafaza edebilmeniz mümkün. 

HAVA İLE TEMAS ETMEMELİ
Birçok besin kaynağında olduğu gibi baharatlarda da hava ile temas olduğunda kullanım süresi azalıyor. Bunun için genel olarak hava almayan ağzı kapalı bir şekilde özel kaplarda saklamalısınız. 

GÜNEŞ IŞIĞINA MARUZ KALAMAMALI
Baharatların tıpkı hava gibi güneş ışığından da uzak tutulmasında fayda var. Bunun için cam kavanozlar yerine seramik, porselen gibi içine ışık geçirmeyen kavanozları seçerseniz baharatlarınızı daha uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz. 

KULLANIM SÜRESİNE DİKKAT EDİLMELİ
Baharatlarınızı bir yıldan uzun süre kullanmayın. Kavanoza aktardığınız baharatın tarihini üzerine ya da başka bir yere not ediniz. Toz haline getirilen baharatların bozulma süresi artar. Bu nedenle toz olarak kullandığınız baharatları taneli ya da yaprak halinde alıp evinizde kendiniz öğütün. 

TAZE OT VE BAHARATLARI SAKLAMAK İÇİN
Kekik ve biberiye gibi baharatları taze haliyle seviyorsanız, kullanım süresini uzatmak için buz küplerine alıp üzerlerine zeytinyağı ilave edip dondurabilirsiniz. Bu şekilde yaptığınız yemeğe hem zeytinyağını hem de baharatı eklemiş olursunuz. 

BUZDOLABINDA SAKLANMALI
Her şeyi denemenize rağmen bazı baharatlarınız yine de bozuluyorsa sıcaklık değişiminden kaynaklanmaktadır. Bu durumda alabileceğiniz önlem; serin yerde saklanması gereken baharatları ağzı kapalı ve hava almayacak şekilde buzdolabının normal bölümüne kaldırmak olmalıdır. 

 

baharat baharatlar nasıl saklanır baharat saklama baharatların bozulmaması için püf noktası
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama