Ağız Kokusundan Kurtulma Yolları

Sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonların, şeker hastalarının, böbrek yetmezliği olanların, karaciğer yetmezliği olanların, metobolizma bozukluğu olanların, açlık, diyet, ağız kuruluğu gibi durumlardan dolayı görünen ağız kokusu birçok insanı rahatsız etmekte.

Ağız Kokusundan Kurtulma Yolları
Ağız Kokusundan Kurtulma Yolları melek eren

Hem kendimiz mahçup olmamak için hem de çevremizdekilerin rahatsız olmaması için ağız kokusunu önlemeliyiz. Öncelikle diş çürüklerinin tamamı, diş eti hastalıkları tedavi edilmeli, diş taşları temizlenmeli, gömük yahut yarı gömük olan 20 yaş dişleri çekilmeli, hatalı veya eskimiş olan protezler, köprüler yeniden yapılmalıdır.

AĞIZ KOKUSU NASIL GEÇER?

Bunların dışında dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın, dişlerinizi ve dişetlerinizi koruyun. Bol bol da sakız çiğnemenizi tavsiye ederim. Asla burnunuz tıkalı uyumayın. Bu durum ağzınızın kurumasına neden olarak, kokuya sebep olur. Tüm bunların yanı sıra içtiğinizden daha fazla miktarda su için. Tarçın kullanımının ise, ağız kokusunu yok etmedeki faydası kaçınılmaz. Beyaz un, beyaz şeker gibi gıdaların tüketimini azaltın. Yemek yerken, daha çok çiğneyin ki, ağzınızdaki mikropları, lokmanız ile yutun. Ne kadar çok çiğnerseniz, ağzınızdaki mikroplardan o kadar çok kurtulursunuz. Ve sigara... Ne yazık ki sigara alışkanlığı olan insanlar ağız kokusundan hayli şikayet etmekte, ancak sigarayı bırakmanızı tavsiye ederken az önce saydıklarımı da uygulamanızı tavsiye ediyorum. Ağız kokusundan kurtularak, hem kendinizi hem çevrenizdekileri rahatsız etmezsiniz. Ağız kokusu, tıpsal birşey olup, sağlık sorunudur. Ağız kokunuz var ise, bu durumdan utanmak yerine, çözüm arayın.

 

ağız kokusu nasıl giderilir doğal yollarla ağız kokusu nasıl giderilir kadınlar kulübü ağız kokusu nasıl geçer bitkisel çözüm mideden gelen ağız kokusu nasıl giderilir ağız kokusu giderici ilaç ağız kokusu nasıl önlenir ağız
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama