TBMM'de Meclis Başkanı Seçiliyor! İşte Son Durum...

TBMM Genel Kurulu'ndaYeni sistemde parlamentonun 28. başkanlık seçimi için ilk tur oylaması yapıldı. Yapılan ilk tur oylamasında hiçbir aday seçilecek son çoğunluğu sağlayamayınca seçim 2. Tura kaldı.

TBMM'de Meclis Başkanı Seçiliyor! İşte Son Durum...
TBMM'de Meclis Başkanı Seçiliyor! İşte Son Durum... melek eren

TBMM Genel Kurulu'ndaYeni sistemde parlamentonun 28.  başkanlık seçimi için ilk tur oylaması yapıldı.  Yapılan ilk tur oylamasında hiçbir aday seçilecek son çoğunluğu sağlayamayınca seçim 2. Tura kaldı. 

Yeni sistem İlk meclis başkanı seçimi bugün yapılıyor. Meclis başkanlığı için adaylar AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım,  CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak,  iyi Parti İstanbul milletvekili Hayrettin Nuhoğlu,  HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Saadet Partisi İstanbul milletvekili Cihangir İslam oldu,  TBMM genel kurulunda yapılan oylamada meclis başkanı seçiminde ilk tur tamamlandı.

İLK TUR OYLAMA SONUÇLARI

Binali Yıldırım: 331

Erdoğan Toprak: 134
Meral Danış Beştaş: 65

Hayrettin Nuhoğlu: 43
Cihangir İslam: 3

MHP meclis başkanlığı için aday göstermemiş ve AK Parti adayını destekleyeceğini açıklamıştı. TBMM başkanlığı seçimi gizli oylama ile yapılıyor ve üye tam sayısının üçte ikisi kadarını yani 400 oy almak gerekiyor. Bu İlk turda alınamazsa 2. Tura gidiliyor Ve 2. turda da tamamlanan olması durumunda 3. turda Salt çoğunluğun yani 301 oyun sağlanması yeterli oluyor.

tbmm başkan seçimi oylama ilk tur oylama
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama