Seçim Yasakları Resmen Başladı! İşte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüksek Seçim Kurulu'nun 24 Haziran seçimleri öncesi belirlediği seçim yasakları bugün saat 18.00 İtibariyle resmen başladı. Peki, seçim yasakları ne zaman bitecek? 24 Haziran seçimleri öncesi seçim yasakları nelerdir?

Seçim Yasakları Resmen Başladı! İşte Dikkat Edilmesi Gerekenler
Seçim Yasakları Resmen Başladı! İşte Dikkat Edilmesi Gerekenler melek eren

Yüksek Seçim Kurulu'nun 24 Haziran seçimleri öncesi belirlediği seçim yasakları bugün saat 18.00 İtibariyle resmen başladı.  Peki, seçim yasakları ne zaman bitecek?  24 Haziran seçimleri öncesi seçim yasakları nelerdir?

YSK tarafından seçimler için belirlenen takvim uyarınca bu akşam saat 18 00 itibariyle miting, televizyon ve Radyo yoluyla seçim propagandası yapmak siyasiler için yasaklandı.  Siyasi partilerin Propaganda takvimi oy verme gününden önceki gün saat 18.00 itibariyle sona ererken seçim yasakları resmi olarak başlamış oldu.

SEÇİM GÜNÜ ALKOL SATIŞI YASAK OLACAK
Yarın yapılacak olan 24 Haziran seçimleri günü saat 06.00 dan gece saat 24.00 kadar alkollü içki satışı, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.  Oy verme süresi boyunca eğlence mekanları ve eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda sadece yemek verilebilecek.  Yine seçim günü çay bahçeleri de kapalı olacak. 

SİVİLLERE SİLAH TAŞIMA YASAĞI
Seçim günü Emniyet ve asayiş korumakla görevli kişilerin dışında başka hiç kimse silah taşıyamayacak.  Seçim günü saat 18 00 kadar Radyo ve her türlü yayın organlarınca seçim sonuçları ile ilgili haber tahmin ve yorum yapılamayacak.  YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve Tebliğler radyo ve televizyon yayın organlarınca sadece 18.00-21.00 saatleri arasında yayınlanabilecek.

YAYINLAR SEÇİM GÜNÜ 21.00'DEN SONRA SERBEST OLACAK
Seçim günü akşamı saat 21.00 itibariyle yayınlar serbest olacak Fakat YSK tarafından gerek görülmesi durumunda yayınların saat 21.00 den önce de serbest bırakılmasına karar verilebilecek. 

ÇAY BAHÇELERİ DE KAPALI OLACAK
YSK hafta başında bir karar almış ve yasak kapsamına çay bahçelerinde dahil etmişti.  Manisa'nın Kula içerisinde bir esnaf işlettiği çay bahçesinde sadece çay ve tost dışında bir satış yapılmadığını Bu nedenle Çay Ocağının seçim günü açık olup olmayacağı konusunda Kula İlçe Seçim Kurulu başkanlığından görüş istemiş İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı da yazıyı YSK’ya göndermişti.  Fakat YSK talebi görüştükten sonra çay bahçelerinde oy verme günü kapalı olması gerektiğine karar vermişti. 

İÇKİLİ LOKANTALARDA SADECE YEMEK VERİLECEK
YSK’ nın seçimle ilgili kararlarında 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında kanun 79 maddesinde "İçki ve silah taşıma yasağı" başlıklı ikinci fıkrasında, "Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğini haiz lokantalarda yalnız yemek verilir."  şeklinde bir hüküm yer alıyor.

 

YSK Yüksek seçim kurulu seçim yasakları seçim yasakları nelerdir seçim yasakları ne zaman bitecek seçim yasakları ne zaman başlıyor
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama