Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın “ABD’nin Yanlış Yaptığı Çok Açık”

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın, NTV’ye katıldı ve burada gündeme ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. ABD’nin YPG’ye verdiği silahlardan bahseden Kalın, “ABD’nin bu konuda hata yaptığı çok açık” dedi. Ayrıca Kalın, "Çerçeveyi Sayın Cumhurbaşkanımız, Trump ile yaptığı görüşmede ortaya koydu. Oradaki görüşmede Cumhurbaşkanımız aldıkları kararın yanlış olduğunu ifade etti. Biz iddiamızda ısrarcıyız.” dedi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın “ABD’nin Yanlış Yaptığı Çok Açık”
Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın “ABD’nin Yanlış Yaptığı Çok Açık” Hasan Vural Topbaş

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın, NTV’ye katıldı ve burada gündeme ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. ABD’nin YPG’ye verdiği silahlardan bahseden Kalın, “ABD’nin bu konuda hata yaptığı çok açık” dedi.  Ayrıca Kalın, "Çerçeveyi Sayın Cumhurbaşkanımız, Trump ile yaptığı görüşmede ortaya koydu. Oradaki görüşmede Cumhurbaşkanımız aldıkları kararın yanlış olduğunu ifade etti. Biz iddiamızda ısrarcıyız.” dedi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın NTV kanalında canlı yayına katıldı. Burada birçok konuda önemli açıklamalar yapan Kalın, sözlerine öncelikle helikopter kazasında kaybettiğimiz 13 şehidi rahmetle anarak başladı. Sonra ise soruşturmaların devam ettiğini belirtti ve gerekli detayların toplandığında açıklama yapılacağını belirtti. 

TÜRKİYE’DE HUKUK İŞLİYOR

FETÖ davalarının başlamasının çok önemli olduğunu söyleyen Kalın, batılı basın organlarının sürekli olarak hukukun üstünlüğünden bahsettiğini bundan başka da bir şey yapmadıklarını söyledi. İşlenen bu davaların ise hukukun işlediğini gösterdiğini belirtti. Alçak darbe girişimini yapanların hukukun önüne çıkarıldığını ve yargı bağımsızlığı çerçevesinde yargılandıklarını da belirtti ve Cumhurbaşkanının tevkif yerine öldürülmesi için yola çıkıldığını da belirtti. Savunmalarında ise oyun içerisinde oyun oynadıklarını ve yaşanılanlarla anlatılanlar arasında iki ayrının dünyanın olduğunu söyledi. Davaların ise şeffaf bir şekilde yürütüldüğün de belirtti.  

ABD’NİN YANLIŞ YAPTIĞI ÇOK AÇIK

Suriye üzerinde başka bir vekalet gücünün oluşturulduğunu söyleyen Kalın, ABD’nin YPG’ye silah vermesinin ise doğru olmadığını belirtti. Kalın, “Çerçeveyi Sayın Cumhurbaşkanımız, Trump ile yaptığı görüşmede ortaya koydu. Oradaki görüşmede Cumhurbaşkanımız aldıkları kararın yanlış olduğunu ifade etti. Biz iddiamızda ısrarcıyız. ÖSO ile Rakka operasyonu yapılabilirdi. Obama yönetimi teklifimizi bir kenara koydu. Başka hesaplar olduğu belirgin. Suriye üzerinde başka bir vekalet gücü oluşturuluyor. Obama yönetiminin hataları kaybedilen zaman süreçlerine baktığınızda Suriye'deki tablonun bu kadar karanlık hale gelmesinin nedenlerini burada aramanız gerekir.

DEAŞ başka coğrafyalarda da ortaya çıkmaya başlıyor. Obama yönetimini baştan beri bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle baş edemeyeceği yönünde eleştirdik. Obama yönetimi maalesef Trump'ı da ikna etti. Biz baştan beri söyledik; Rakka operasyonunda YPG yer alırsa biz yokuz dedik. Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye yönelik bir tehdit algılanırsa gereğini yaparız dedik. ABD'den Türkiye'nin güvenlik endişelerini giderecek adımları atacağız açıklaması geldi. İşbirliğine tabii ki açığız. ABD ile çalışmaya devam edeceğiz. ABD'nin bu konuda hata yaptığı çok açık.” dedi.


 

İbrahim Kalım Cumhurbaşkanı sözcüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan NTV
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama