UEFA Başkanı Ceferin'den Türkiye İçin Skandal Sözler

UEFA Başkanı Ceferin'den Türkiye İçin Skandal Sözler

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Türkiye ve Almanya'nın yarıştığı EURO 2024 ev sahipliğinin neden Türkiye'ye verilmediğini açıklarken bir skandala imza attı. Ceferin, "Türkiye'de düzenlemenin bazı riskleri vardı. Türkiye'nin insan hakları aksiyon planı eksikti. Birçok şehir için bazı endişeler vardı." ifadelerini kullandı.

Spor Haberleri - 2018-09-27 17:45:11

EURO 2024'ü Düzenleyecek ülke Almanya oldu. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin Kararın açıklanmasının ardından kararın gerekçelerini ve Türkiye'nin neden kaybettiğini sıraladı.

"OYLAMA DEMOKRATİKTİ"

Demokratik bir oynama yapıldığını söyleyen Ceferin, "Prosedür şeffaftı. Oylama demokratik oldu. Her demokratik karar, haklı bir karardır. Söyleyebileceğim tek şey fantastik bir EURO 2024 bekliyorum."  diye konuştu.

"BAZI ŞEHİRLER İÇİN BİRÇOK RİSK VARDI"

Ceferin açıklamasının devamında, "İki ülkeden yalnızca biri EURO 2024'ü düzenleyecekti. Ayrıca, değerlendirme raporu sonucunda Türkiye'de düzenlemenin bazı riskleri vardı. Türkiye'nin insan hakları aksiyon planı eksikti. Otel kapasitesi limitliydi. Birçok şehir için bazı endişeler vardı."  dedi.

"TÜRKİYE'NİN ADAYLIĞI, UEFA İÇİN UZUN VADELİ HEDEFLER İÇERİYORDU"

UEFA başkanı son olarak, "Ulaştırma altyapısı ile ilgili bazı riskler vardı. Türkiye'nin adaylığı, UEFA için uzun vadeli hedefler içeriyordu."  ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER