Yaz Tatilleri Zehir Olmasın: Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

Yaz Tatilleri Zehir Olmasın: Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

Artık havalar ısındı, yaz da iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Hepimiz de bronz bir vücudun hayali ile kendimizi plajlara atıyoruz. Tabii buna kendimizi çok kaptırıp güneşin dik olarak geldiği saatlerde de yeterince korunmadan güneş altında kalabiliyoruz. İşte tam da bu sırada gizli tehlike bizi bekliyor. Güneş yanığı nasıl geçer, güneş yanığına ne iyi gelir gibi sorularınızın yanıtı haberimizde…

Sağlık Haberleri - 2018-07-05 19:56:09

Uzun süre boyunca cilt güneş ışığına maruz kalınca hassaslaşıyor ve hemen ardından da kaşıntı, acı ve kızarıklıklar gibi belirtilerle güneş yanığı,  kendini Göstermeye başlıyor. Tabii ki güneş yanığı ile birlikte tatilde Zehir oluyor. Güneş altında herhangi bir yüksek faktörlü krem kullanmadan ya da şapka gibi bir önlem almadan çok uzun süre kaldıysanız giyinirken bile canımızı yakan de Güneş yanıklarından muzdarip alabilirsiniz. Ama bütün tatilinizi kıpkırmızı geçirmek istemiyor ve Can'ın uzun dayanmasını istemiyorsanız size harika öneriler vereceğiz.  "Güneş yanığı nasıl geçer?", "Güneş yanığına ne iyi gelir?" Gibi soruların cevaplarına Gelin hep beraber bakalım.

GÜNEŞ YANIĞINA NE İYİ GELİR?

Eğer bu yaz güneş yanıklarından mustaripseniz seninle bunun ağrısı başta olmak üzere, Kızarıklığı ve kaşıntısı ile da mücadele etmek istiyorsanız size kısa sürede kurtaracak önerilerimiz var. İşte Güneş yanığına iyi gelen doğal yöntemler;

Yoğurt

Hiç şüphe yok ki güneş yanığı denince akla ilk gelen çözümlerden biri yoğurt oluyor. Yoğurt,  cildi yatıştırır soğutuyor ve rahatlama sağlıyor. Güneş yanıkları söz konusu olduğunda yoğurt kullanın Ancak bunun için mutlaka dolapta soğutulmuş yoğurt kullanmaya Özen gösterin. Yoğurdu acıyan bölgede sadece 3-4 dakika tutun ve daha sonra durulayın.

Zeytinyağı

Güneş ışığına fazla maruz kaldıysanız cildiniz kurur. Bu durumda da cildiniz gerilir ve daha fazla acı hissetmenize neden olur. Cildinizin gerilmesini önlemek için de cildi anında yumuşatan zeytinyağından yardım alabilirsiniz.  Cildinize zeytinyağını uygulayın ve daha sonra üzerine bir havlu koyarak biraz bekleyin.

Siyah çay

Yanık bölgeleri rahatlatma özelliğine sahip başka bir doğal yöntem ise siyah çay. Demlenmiş ve soğumuş siyah çay poşetlerini yanan bölgeye sürün rahatladığını göreceksiniz.

Salatalık

Salatalık bol su içerir Bu sayede de cildi nemlendirme ve rahatlatma özelliğine sahiptir. Kabukları ile birlikte rendelediğiniz salatalığı iyice suyunu çıkardın ve daha sonra bu suyu yanık bölgeye uygulayın.

Aloe vera

Aloe vera çok ciddi yanıkların tedavisinde bile en büyük yardımcılardan biri. Durum böyle olunca söz konusu güneş yanıkları olunca da Aloe veradan Yardım almak kaçınılmaz oluyor. Aloe vera, Güneş yanığına yumuşatıyor ve gelin temizlenmesini sağlıyor. Yanık tedavisinde aloe vera kullanmak istiyorsanız velimiz cildinize iyice yedirin Daha sonra da soğuk suyla yıkayın.

Elma sirkesi

Elma sirkesi temizlik başta olmak üzere birçok ihtiyacımız da yanımızda oluyor. Güneş yanığı tedavisinde de cildin pH dengesini düzenleyen ve cildi rahatlatan Elma sirkesini kullanmak için önce bir bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırın Daha sonra da yanık bölgeye Bu karışımı sürün.

Yulaf ezmesi

Güneş yanığı tedavisinde yardım alabileceğimiz soy temizse yulaf ezmesi. Yulaf ezmesinin cildi yumuşatma özelliği vardır. Bir bardak sıcak suyla yarım bardak Yulaf ezmesini karıştırıp soğumaya bırakın. Karışım iyice soğuduktan sonra yavaş bir şekilde yanıt bölgeleri uygulayın. Yaklaşık 5 dakika kadar beklettikten sonra da bol su ile durulayın.

GÜNEŞ YANIĞININ ETKİLERİ NASIL HAFİFLETİLİR?

Yukarıda saydığımız doğal yöntemlerin yanı sıra acınızı biraz da olsa hafifletecek başka önerileriniz de var.  Bunlar;

  • Ilık su ile sık sık duş alın. Ancak duş alırken suyun tazyikinin fazla olmamasına Özen gösterin.
  • Soğuk suya batırdığınız bezlerle güneş yanığı olan bölgelere kompres yapın.
  • Sık sık su için.
  • Pamuklu ve dar giysiler giymeyin.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER