Makarna Suyunu Sakın Lavaboya Dökmeyin! Çünkü…

Makarna Suyunu Sakın Lavaboya Dökmeyin! Çünkü…

Gerçekten lezzetli ve güzel bir makarna yapmanın püf noktası makarna suyunu en iyi şekilde kullanmaktan geçiyor. Eğer Makarnayı haşladıktan sonra haşladığınız suyu lavaboya döküyorsunuz çok büyük bir hata yapıyorsunuz. İşte makarna suyunu lavaboya dökmemeniz için harika bir neden...

Sağlık Haberleri - 2019-02-10 13:55:48

Makarnayı suda hastalıktan sonra yaptığımız bir şey makarnayı süzgeçten geçirmek ve suyunu ziyan etmek oluyor. Aslında İtalyan şefler bunu bu şekilde yapmıyor. Makarnanın o Bulanık gördüğünü nişastalı suyunu lavaboya dökerek Aslında çok büyük bir hata yapıyorsunuz.
Makarnanızın lezzetini daha iyi bir seviyeye geçirmek istiyorsanız makarna suyunu kesinlikle lavaboya dökmeyin. İşte makarna suyunu değerlendirmek için siz o harika bir tüyo.
Makarnanın nişastalı bir besin olduğunu biliyorsun da pişirildiğinde o nişastanın bir kısmı suya geçiyor. Bu nedenle de Makarna suyu size Bulanık ve kirli gibi görünüyor. Muhteşem bir makarna sosu elde etmek istiyorsanız bu nişastalı tuzlu makarna suyunu kullanabilirsiniz. Makarnadaki su sostaki yağdan ayrıldığında tabağınıza kenarlarında kırmızı su birikintileri meydana getirir. Aslında bu görüntü pek de iştah açıcı gibi durmuyor. İşte makarnayı haşlamak için kullandığımız makarna suyunu bu ikisinin ayrılmasına engelleyerek en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Makarna suyu aynı zamanda sosun uzun kıvamını zenginleştirir ve daha önce deneyimlediğiniz lezzete ayrı bir keyif katar.
Makarnayı süzerken süzgecinin altına bir kap yerleştirin ve makarna suyunu buraya aktarın. Aynı zamanda makarnanın güzel haşlanması için çok suyu ihtiyacınız yok daha az su kullanarak makarnayı daha kıvamlı bir şekilde haşlayabilirsiniz.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER