Evde Badem Sütü Nasıl Yapılır?

Evde Badem Sütü Nasıl Yapılır?

Badem sütü son zamanlarda çok sık duyulan içeceklerden biri. Hazır olarak badem sütü bulmak Oldukça kolay. Fakat yapımının ne kadar basit ve pratik olduğunu öğrendikten sonra hazır badem sütü almayacaksınız. Evde kendiniz taze taze badem sütü yapmak isterseniz gelin badem sütü nasıl yapılır Birlikte bakalım...

Sağlık Haberleri - 2018-10-01 00:07:04

Son dönemlerde diyetisyenler sağlıklı beslenme konusunda badem sütünü sık sık öneriyor. Durum böyle olunca da kullanıcılar tarafından badem sütü ile neler yapılır sorusunun yanıtı çok sık merak ediliyor. Özellikle Detoks yapanlar için ya da diyet yapanlar için badem sütü çok etkili. Normal süte göre daha sağlıklı olan badem sütü evde de kolaylıkla yapılabilir.

Badem sütü faydaları ile de öne çıkan bir içecek. Eğer sütü tamamen hayatınızdan çıkarır duysanız içerisindeki C vitamini ve demir dışında bütün besin öğeleri badem sütünün içerisinde de yer alıyor. Kısacası inek sütü ya da başka bir hayvanın sütünü içmek istemiyorsanız ya da laktoz intoleransı gibi alerjik durumlarınız varsa bunu yerine badem sütü tüketebilirsiniz. Sağlığa olduğu kadar badem sütü cilde faydaları ile de ön plana çıkan bir içecek.

Badem Sütü Nasıl Yapılır?

Badem sütü migros gibi büyük marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz bir ürün. Ama siz evde kendiniz yapmak istiyorsanız yapımı da oldukça pratik ve basit. İsterseniz hiç zaman kaybetmeyelim ve Hemen tarifini verelim. 

Malzemeler:

12 saat öncesinden ıslatılmış çiğ badem
Blender
Su (miktarını siz yapmak istediğiniz ölçüye göre belirleyebilirsiniz) 
Süzmek için tülbent

Yapılışı:

12 saat önceden ıslattığınız şeyi bademleri blenderin içerisine alın. Kullanacağınız badem miktarına göre suyu içerisine ilave edin. Blenderi çalıştırın ve Bademlerle suyun iyice karışmasını sağlayın. Tamamen ezildikten sonra ve su içine emdikten sonra bir tülbent yardımı ile Bademler süzün. İşte sütünüz hazır. Badem sütü kaç gün dayanır sorusunun yanıtı ise buzdolabında 3 gün saklayabilirsiniz.

Badem sütü youtube üzerinden de kolaylıkla tariflerine ulaşabileceğiniz evde yapımı oldukça pratik bir süt. Başta da belirttiğimiz gibi onu normal inek sütü yerine kolaylıkla kullanabilirsiniz. Badem sütü nasıl yapılır dilara koçak tarifi aynı zamanda bu tariftir.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER