Son Dakika! HDP'li İki Vekil Partiden Ayrılıyor

Son Dakika! HDP'li İki Vekil Partiden Ayrılıyor

HDP İstanbul ve Hatay milletvekilleri Erkan Baş ve tiyatrocu Barış Atay’ın HDP den ayrılacağı ve Türkiye işçi partisinde katılacakları öğrenildi. Erkan Baş ve barış Atay'ın HDP den ayrılarak Türkiye işçi partisine katılması ile TİP, 47 yıl sonra TBMM'de temsil edilecek.

Politika Haberleri - 2018-07-30 15:08:28

HDP İstanbul ve Hatay milletvekilleri Erkan Baş ve tiyatrocu Barış Atay’ın HDP den ayrılacağı ve Türkiye işçi partisinde katılacakları öğrenildi. Erkan Baş ve barış Atay'ın HDP den ayrılarak Türkiye işçi partisine katılması ile TİP,  47 yıl sonra TBMM'de temsil edilecek.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yeniden açılan TİP,  siyaset sahnesinde boy göstermeye başlamıştı. Türkiye Komünist Partisi’nin eski genel başkanı Erkan Baş ve tiyatrocu Barış Atay da TİP’in kurucuları arasında bulunuyordu. Baş ve Atay,  24 Haziran seçimlerinde HDP’nin Sosyalist partiler ile yaptığı ittifak sonucu milletvekili seçilmişti.

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ’NE KATILACAKLAR
Hürriyet gazetesinde İsmail SaymaZ’ın haberine göre HDP'li milletvekili Seçimden sonra partilerine katılma yönünde HDP ile anlaştı.  Barış Atay ve Erkan Baş TBMM'nin açılmasından önce HDP’den ayrılarak Türkiye işçi partisinde katılacak. İki milletvekili geçtiğimiz hafta yapılan yemin töreninde yakalarında Behice Boran ve Mustafa Suphi fotoğraflarının olduğu rozetlerle girmişti. İki milletvekilinin Parti değiştirmesinin ardından TBMM'de bulunan parti sayısı 8'e yükselecek.

TİP NEDİR?
Türkiye İşçi Partisi 1961 yılında bir grup sendikacı tarafından kurulmuştur. TİP,  1965 yılında 15, 1969 yılında ise iki milletvekili ile meclise girmişti. 12 Mart 1971 tarihinde darbe sonrası kapatılan TİP,  genel başkan Behice Boran tarafından 4 yıl sonra yeniden açıldı. Fakat Parti'nin ömrü ile kısa oldu ve 12 Eylül'de tekrar kapatıldı.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER