Erdoğan Yemin Ederken Büyük Saygısızlık! 4 Parti Yemin Töreni Sırasında Ayağa Kalkmadı

Erdoğan Yemin Ederken Büyük Saygısızlık! 4 Parti Yemin Töreni Sırasında Ayağa Kalkmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün TBMM'de yeni dönemi başlatan yemini etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin ettiği sırada CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partili milletvekilleri ayağa kalkmadı.

Politika Haberleri - 2018-07-09 20:40:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün TBMM'de yeni dönemi başlatan yemini etti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin ettiği sırada CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partili milletvekilleri ayağa kalkmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü yemin töreni sırasında CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partili milletvekillerinin ayağa kalkmaması dikkat çekti.  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Bugün hiçbir şekilde salona gelmedi. Erdoğan’ın yemin etmesinin ardından mecliste İstiklal Marşı okundu.

MAZBATASINI ALDI
Yemin töreni için bugün meclise gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mazbatasında aldığı öğrenildi. Meclis genel kurulu meclisin en yaşlı üyesi sıfatı ile iyi Parti Durmuş Yılmaz'ın yönetiminde toplandı.  Yılmaz törende,  Cumhurbaşkanı seçildiğini daire hazırlanan mazbatasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim etti.

YENİ SİSTEM RESMEN BAŞLADI
Yemin töreni için kürsüye gelen cumhurbaşkanı yemin töreni metni okumaya başladı.  Erdoğan, "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim."  diyerek yemin etti ve yeni dönemi resmen başlatmış oldu.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER