Uyuşturucu Operasyonunda Tutuklanan Oyuncu Adnan Koç Tahliye Edildi

Uyuşturucu Operasyonunda Tutuklanan Oyuncu Adnan Koç Tahliye Edildi

Ataşehir'de polis ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonu sırasında oyuncu Adnan Koç kardeşleri ile birlikte gözaltına alınmıştı. Mahkemeye çıkarılan Adnan Koç, Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, Görevi yaptırmamak için direnme suçlarından tutuklanmıştı.

Magazin Haberleri - 2018-11-19 15:50:21

Tutuklanan oyuncu Adnan Koç ve kardeşlerinin yargılanması devam etti. Mahkeme heyeti bugün görülen duruşmada oyuncu Adnan Koç ve Mehmet Hayri Koç un tahliyesine Ahmet Koç'un ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme sırasında Müşteki polis ve mahkeme başkanı arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Polis memuru müstakil sıfatı ile ifade verirken tutuklu sanık Ahmet Koç'un polis memuru S.İ.'yi öldürmek için ateş ettiğini söyledi. Mahkeme başkanı ise,  "Zaten yerde, insaf. Aralarında bir metre var"  ifadelerini kullandı.

TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul 3 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında hem Müşteki hem de sanık sıfatıyla yer alan Tutuklular Adnan Koç, Ahmet Koç, Mehmet Hayri Koç, tutuksuz sanıklar Şeyhmuz Koç ve Mehmet Pınarbaşı ile avukatları  hazır bulundu. Mahkemeye aynı zamanda müşteki polisler de katıldı. Müşteki sıfatıyla ifade veren narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru E.H., Uyuşturucu ile ilişkisi olduğunu düşündükleri bir şanslı takip ettiklerini ve bu şahsın akşam saatlerinde Ataşehir'e geldiğini söyledi. Olayın yaşandığı gece bu şahsın Cafe nin otoparkında araç içerisinde Adnan Koç’a uyuşturucu verdiğini gördüklerini söyleyen polis memuru  "Adnan Koç araçtan inerek cafeye girdi. Ahmet Koç da cafenin dışında bekliyordu. Uyuşturucu maddenin alındığını değerlendirdiğimiz için cafeye girdik. Benden önce cafeye giren memurlar kimliklerini gösterdiler ve şahısların üzerlerini arayacaklarını söylediler. Sanık Adnan Koç'un üzerinde kokain olarak değerlendirdiğimiz bir miktar uyuşturucu çıktı. Ahmet Koç'un üzerinde de metafentamin olarak değerlendirdiğimiz uyuşturucu çıktı. Mehmet Hayri Koç'un üzerinde bir şey çıkmadı" dedi. 

'AHMET KOÇ'UN S.İ.'YE YAKIN MESAFEDEN ATEŞ ETTİĞİNİ GÖRDÜM'

Daha sonra dışarıya çıktıklarında ve Adnan Koç’u ekip otosuna bildirdiklerini söyleyen polis memuru,  "Adnan Koç ile birlikte aracın arka koltuğuna bindim. Polis S.İ. de aracın ön koltuğuna bindi. Bu sırada Ahmet Koç ve Mehmet Hayri Koç bize tekrar kimlik göstermemizi istediler. Ben aracın arka kapısını açtım, yarı inmiş vaziyetteydim, Ahmet Koç isimli şahsa tekrar kimliğimi ibraz ettim. S.İ. de Mehmet Hayri Koç isimli şahsa kimliğini gösterdi. Mehmet Hayri Koç kimliği aldı. Ben ve Mustafa Kara, Mehmet Hayri Koç'a müdahale ettik. Mehmet Hayri Koç direndi. Bu sırada Ahmet Koç, S.İ.'nin koluna girerek kendine doğru çekmeye çalıştı. Adnan Koç da araçtan inerek Ahmet Koç'un yanına gitti. Adnan Koç ve Ahmet Koç'un S.İ.'ye saldırdıklarını gördüm. Yumruk atıyorlardı. Bu olayı görünce ben de Mehmet Hayri Koç'un yanından ayrılıp S.İ.'nin yardımına gittim. Adnan Koç'u yere yatırdım Ahmet Koç bu esnada koşarak uzaklaştı. Bu sırada bir kaç el silah sesi duydum, akabinde Mehmet Hayri Koç koşarak bana doğru geldi, bana tekme attı. Bu esnada Ahmet Koç da elindeki silahla bizim bulunduğumuz yere geldi. Ben Adnan Koç'u kontrol altında tutmaya çalışıyordum, Mehmet Hayri Koç'un tekmelemesi nedeniyle Adnan Koç'u bırakmak durumunda kaldım. Ahmet Koç da S.İ.'ye silah doğrultmuş ve onu darp etti. Ardından da S.İ.'ye yakın mesafeden ateş ettiğini gördüm. Aynı sırada Adnan Koç ve Mehmet Hayri Koç belimdeki silahı almaya çalışıyordu, silahım yere düştü. Yere düşen silahı Adnan Koç aldı. Mücadele ederken şahıslardan biraz uzaklaşmak durumunda kaldım. Bu sırada Mehmet Hayri Koç beni yumrukla dövmeye başladı. Ahmet Koç da silahla hem S.İ.'yi hem de beni tehdit ediyordu. Ben direnmeyi de bıraktım."

'SİLAHINI AT YOKSA SENİ VURURUM'

Polis memuru ifadesinin devamında somut oyuncu Ahmet Koç'un diğer polis memuruna iki kez ateş ettiğini gördüğünü söyleyerek, "Bu sırada arkadaşımız Z.M.D. geldi. Sanıklar bizi silahla tehdit altında tuttukları için Z.M.D. şahıslara müdahale edemedi. Ahmet Koç, Z.M.D.'ye, 'silahını at yoksa seni vururum' dedi ve bir el ateş etti. Z.M.D. de silahını yere bırakmak zorunda kaldı"Ifadelerini kullandı. E.H., Sanıklardan Ahmet Koç'un silahın tablosu ile kendisine vurduğunu ve gözünün altındaki kemiğin Bu nedenle kırıldığını belirterek resmi polislerin gelmesi ile sanıkların silahlarını bırakarak teslim olduklarını söyledi. 

BAŞKAN MÜŞTEKİ POLİSİ 'İNSAF'A ÇAĞIRDI

Müşteki polis memurunun "Ahmet Koç, S.İ.'ye ikinci atışı öldürmek için yaptı"  Sözlerinin ardından mahkeme başkanı Haydar Öztop'un, "Zaten yerde, insaf. Aralarında bir metre var"  dediği duyuldu. Polis memuru bunun üzerine, "Ahmet Koç, S.İ.'ye ateş ederken göğüs kısmını hedef alarak ateş etti. Öldürme kastıyla ateş etti"  ifadelerini kullandı.

ADNAN KOÇ BOŞANMA SÜRECİNDE UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI SÖYLEDİ

Bu olay nedeniyle tutuklanan Adnan Koç verdiği ifadede, "Ben sigara bile içmeyen bir insanım. Boşandım, kötü dönemden geçiyordum. Sanat camiasının etkisiyle uyuşturucu madde kullandım" dedi. Koç, "Çıkan arbede sırasında yere düşen silahı elime aldım, silahı zorla almış değilim. Ancak kesinlikle silahı ona doğrultmadım ve onu darp etmedim. Kendilerinin polis olduklarına inanmadığımız için silahını aldım"  ifadelerini kullandı.

ADNAN KOÇ TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti duruşma salonunda verdiği kararda tutuklu sanıklar oyuncu Adnan Koç ve Mehmet Hayri Koç un tahliyesine Ahmet Koç'un ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme başkanı aynı zamanda polis memuru olan 11 Tanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı başka tarihe erteledi.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER