Trafik Kazasında Bir Bebeğin Ölümüne Neden Olan Ünlü Müzisyene Şok, 15 Yıl Hapsi İstendi

Trafik Kazasında Bir Bebeğin Ölümüne Neden Olan Ünlü Müzisyene Şok, 15 Yıl Hapsi İstendi

Trafikte bir aracı sollamak isterken kaza yapmasına neden olan ünlü müzisyen Deha bilimlier arası bulunan 3 aylık bir bebeğin ölümüne anne ve babanın ismi yaralanmasına neden olmuştu. Deha bilimlier hakkında 15 yıl hapis cezası istendi.

Gündem Haberleri - 2019-01-22 10:08:35

Bodrum'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden merhum şarkıcı Barış Akarsu'nun yakın arkadaşı olan ünlü müzisyen Deha bilimlier e 3 yıl önce karıştığı trafik kazasında 3 aylık bir bebeğin ölümünde anne ve babasının da yaralanmasında %50 kusurlu olduğu iddiasıyla dava açıldı.
Ankara Batı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 yıldır süren hukuk süreci iddialara göre şöyle gelişti; 1 eylül 2016 tarihinde 30 yaşındaki müzisyen Deha bilimlier otoyolunda Ankara'dan İstanbul'a doğru seyir halinde idi. Bu sırada önünde giden 52 yaşındaki Ali Aynıkoğlu'nun kullandığı Otomobil sollamak isteyen ünlü müzisyen araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesine ve kaza yapmasına neden oldu. Kazada 3 yaşındaki kızı ölen Aynıkoğlu ve eşi yaralandı. Olay yeri kaza tutanağında Aynıkoğlu'nun Kusurlu olduğu Deha bilimlier ise kurallara uygun seyrettiği yazıldı. Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aldırılan Bilirkişi raporunda da aynı doğrultuda görüş bildirildi ve Bilimler için takipsizlik kararı verildi.

İKİ KEZ TAKİPSİZLİK

Kaza geçiren o ailenin avukatının itirazı üzerine takipsizlik kararı kaldırıldı. Dosya tarafların kusur oranlarının belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı'na gönderildi. Burada hazırlanan ek raporda Bilimler için bir kez daha takipsizlik kararı çıkarıldı. Fakat ailenin öne sürdüğü gerekçeler nedeniyle bu defa Ankara Batı 2 Sulh Ceza hakimliği takipsizlik kararını kaldırdı. Olay yerinde Savcı tarafından keşif istendi. Geçtiğimiz 9 Temmuz'da keşif sonrası hazırlanan raporda bu defa Ali Aynıkoğlu "tali kusurlu", Deha Bilimlier ise "asli kusurlu" not edildi. Dosya raporları arasındaki çelişki nedeniyle bir kez daha Adli Tıp'a gönderildi. 31 Mayıs 2017 tarihindeki raporda Aynıkoğlu'nu "asli kusurlu" bulan kurum, 13 Kasım 2018'de ise Aynıkoğlu ile Bilimlier'in yüzde 50 oranında "eşit kusurlu" oldukları görüşünü belirtti.

KUSURLU SOLLAMA

Savcı son raporu dikkate alarak bilimler hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açtı. Dava gerekçesi olarak Bilimlier'in önündeki Aynıkoğlu'na aylık oğluna Tehlikeli şekilde yaklaştıktan sonra sol şeridin tamamen boşalması beklemeden kusurlu şekilde solladığı belirtildi.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER