Kız Kardeşine Tecavüz İddiasıyla Tutuklandı, Ölen Bebeğin Mezarı Kayboldu

Kız Kardeşine Tecavüz İddiasıyla Tutuklandı, Ölen Bebeğin Mezarı Kayboldu

Kocaeli’de 26 yıl önce yaşanan olayda, Rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede 6 aylık hamile olduğu belirlenen ve o tarihte 17 yaşında olan N.A.'nın, tecavüz suçundan 14 yıl 7 aydır cezaevinde yatan öz ağabeyi yeniden yargılanmak istiyor. Cezasının tamamlamasına 2 ay kalan ağabey kardeşine tecavüz edenin kendisi olmadığını iddia ederek doğduktan 2 ay sonra ölen bebeğin mezarını bulunup DNA testi yapılmasını ve davanın yeniden görülmesi için savcılığa başvurdu. Konu hakkında açıklama yapan ağabeyin avukatı, "Bu bir onur mücadelesi, cezaevinden başı dik çıkmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri - 2018-11-20 14:08:49

1992 yılının Eylül ayında Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşanan olayda 17 yaşında olan ve zihinsel engelli olduğu öğrenilen N.A.,  evde Rahatsızlanınca Ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Zihinsel engelli kızın 6 aylık hamile olduğu belirlendi. Doktorlar durumu hemen Jandarma ekiplerine haber verirken ailede kızların hamile olduğunu öğrendikten sonra durumu sorguladı.  Yapılan İnceleme sonucunda hamile olduğunu öğrenen aileye genç kızın  amcasının oğulları olan Ş.A., S.A. ve N.A.'nın adını verdiği, ailenin de kardeşlerden birine kızlarıyla evlenmesi için baskı kurduğu ortaya çıktı. Fakat soruşturmanın devam ettiği sırada genç kız yalnız başına Jandarma Karakolu'na giderek kendisine tecavüz edenin ağabeyi olduğunu iddia etti.

AĞABEY GÖZALTINA ALINDI

Jandarma tarafından gözaltına alınırken suçlamayı kabul etmeyerek, "Geceleri evde, gündüz işteyim. 7 ay öncesine kadar ineklerimiz vardı, bunları kardeşim N.A. otlatmaya götürürdü. Ablam gelin gidince, N.A.'yı yemek yapması için evde tutmaya başladık. İnekleri de sattık. N.'nin hamile olduğunu bir ay önce öğrendim. Kardeşim, hamile olduğunu öğrendiğimde, bunu kendisine yapanların amcamın çocukları olduğunu söyledi. Onlar ise kabul etmedi. Çocuğun babasını bulamayınca kendisine babam ve ağabeyim ile birlikte ilaç içirdik. Fakat çocuk düşmedi. Kendisi şu an 7 aylık hamile. Kız kardeşime nasıl tecavüz ederim?"  ifadelerini kullandı.

'İLK İFADEMİ BASKIYLA VERDİM, OLAYI YAPANLAR AMCAMIN ÇOCUKLARI'

Olayla ilgili olarak abi tutuklanırken 24 Eylül 1992 tarihinde Kocaeli 2 Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama sırasında bu defa zihinsel engelli genç kız,  jandarma Karakolu'nda verdiği ifadeyi baskı altında verdiğini söyleyerek, "Bana Ş.A. tecavüz etti. S.A. ve N.A. da ayrı ayrı zamanlarda rızamla benimle birlikte oldu. Beni korkuttukları için 'ağabeyim yaptı' dedim. Ağabeyimden şikayetçi değilim, üç sanıktan şikayetçiyim. Jandarmadaki ifademi amcalarım verdirtti"  ifadelerini kullandı. 

DNA TESTİ İÇİN ÖRNEK ALINAMADI

Yapılan konuşmanın ardından ağabey tahliye edilirken 4 sanık ve doğacak bebekten DNA örneği alınmasına ve N.A.'nın akli dengesinin yerinde olup olmadığının Tespit edilmesine karar verildi. Fakat bu süre içerisinde tutuksuz sanıklar DNA örneği alınması için adli tıp Kurumu'na gitmedi. Sanıklar ile ilgili olarak dava dosyasına 'Maddi durumları olmadığından Adli Tıp Kurumu'na gidemediği', 'Adreslerinde bulunamadığı'  şeklinde Tutanaklar eklendi.

BEBEK 2 AYLIKKEN ÖLDÜ

Dava devam ettiği sırada dünyaya gelen kız bebek 2 aylıkken 3 Ocak 1993 tarihinde zatürreden öldü. Bebek Gölcük mezarlığına defnedilirken mahkeme bebeğin ölümünü şüpheli buldu ve bebeğin mezarı açıldı. Bebeği otopsi yapılmasının ardından zatürreden olduğu kesinlik kazandı.

10 YIL SONRA KARAR VERİLDİ

Dava yaklaşık 10 yıl devam ederken 31 Mayıs 2002 yılında karar çıktı. Mahkeme heyeti, "Mağdura küçük yaştan beri ağabeyi D.A.'nın cinsel istismarda bulunduğunu,  hamile bıraktığını,  babasının olayı gizlemeye çalıştığını, N.'ye tehdit ile amca çocuklarının adını verdirdiğini" belirterek, D.A.'yı  14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

AĞABEY TUTUKLANDI

Yargıtay tarafından Ceza'nın onanmasının ardından 2005 yılı mayıs ayında abi tutuklanarak yeniden cezaevine gönderildi. 2009 yılında ise şartlı tahliye ile salıverilen ağabey 2009 yılında tarihi eserlerin korunmasına muhalefet Kanunu'na muhalefet suçundan ceza alınca bir kez daha tutuklandı. Ceza nedeniyle şartlı tahliye aklını kaybeden ağabey kardeşine tecavüz ettiği suçluların iftira olduğunu savunmaya devam ediyor. Tahliyesine 2 ay kalan ağabey DNA örneği alınmasını ve  yeniden yargılama yapılmasını istiyor.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER