Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurmuştu! Büyük Kandil Operasyonundan Bomba Detaylar Ortaya Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurmuştu! Büyük Kandil Operasyonundan Bomba Detaylar Ortaya Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada 16 Haziran'da düzenlenen 'Büyük Kandil Operasyonu' için "Çok önemli toplantı alanlarını vurduk" demişti. Operasyon hakkında bomba detaylar ortaya çıktı.

Gündem Haberleri - 2018-11-22 12:16:54

6 Haziran tarihinde Türk Hava Kuvvetleri Murat Karayılan ve üst düzey 150 teröristin Kandil’deki toplantısına bomba yağdırdı. Düzenlenen operasyonda PKK'nın Sözde beyin takımında yer alan 13 terörist öldürüldü. Alınan bilgiye göre operasyonu detayı şu şekilde gerçekleşti;

KURYELERE TAKİP

Terör örgütü PKK'nın Tepe kadrosu kuryeler aracılığıyla Irak İran Türkiye ve Suriye de özel güç olarak faaliyet gösteren Sözde özel kuvvet sorumlusu terörist başlarına önemli bir toplantı yapacağını iletti. Bu toplantı güvenlik güçlerinin takibine takılırken hedeflerinizi sürülmeye başlandı. Yapılan takip sonucunda terör örgütünün özelde Suriye'deki genelde ise bölgedeki yeni stratejilerini belirlemek için kapsamlı bir toplantı yapacağı bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine örgütün karar verici heyetinde bulunan 150 teröriste toplantıya çağrıldı ve kritik toplantıya terörist başı Murat Karayılan'ın başkanlık edeceği tespit edildi.

İHA GÖRDÜ, F16 VURDU

Toplantının yapılacağı yerin koordinatları ve katılımcı bilgilerine Ulaşılması üzerine Güvenlik güçleri hemen harekete geçti. Teröristlerin toplantı gününde bir araya gelmesi ile birlikte operasyonda başladı. Askeri indirme yapıldı ve ardından arazi şartlarının zorluğu ve terör örgütünün üst düzey güvenlik Çemberi oluşturması nedeniyle askerin teması durduruldu Mehmetçik Geri çekildi. Iha'lar tarafından belirlenen görüntüler üzerine f-16'lar hedefleri vurdu. Operasyonun ardından yapılan telsiz takibi ve saha çalışması ile 'Siyabent' kod adlı Yaşar Akgün, 'Roza' kod adlı Gülcan Kaya ve 'Eylem' kod adlı teröristler ile birlikte sözde özel kuvvetlerde faaliyet gösteren üst düzey 13 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edildi.  

EYLEM KABİLİYETİ KIRILDI

Operasyon sırasında teröristlerin bazılarının özel yeraltı geçidi ve sığınaklardan karşılığı büyük kısmının ise yaralanarak tatile yakın hastanelerde tedavi olduğu öğrenildi. Düzenlenen operasyonda terör örgütünün özellikle metropollerde ki Eylem kabiliyeti kırılmış oldu.

HAPİSTEN KAÇTI, KANDİL'DE VURULDU

Kandile düzenlenen operasyonda örgütün üst düzey eğiticilerin den sorumlu Rohat kod adlı Beşir arcagök ağır yaralandı. Söz konusu terörist Diyarbakır D tipi cezaevi 15 Mart 2016'da Firar eden 6 teröristler biriyle. 2011 yılında Diyarbakır Polis Okulu servisine düzenlenen bombalı saldırının talimatını vermişti.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER