Cemal Kaşıkçı Son Dakika! 5 Kişinin Kimliği Tespit Edildi İddiası

Cemal Kaşıkçı Son Dakika! 5 Kişinin Kimliği Tespit Edildi İddiası

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, 2 Ekim tarihinden beri Kayıp olan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yeni bir iddia gündeme getirdi. Gazete Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'dan gelen kişiler tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Gündem Haberleri - 2018-10-17 10:24:06

Cemal Kaşıkçı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. ABD'nin en önemli gazetelerinden biri olan New York Times gazetesi Türk yetkililerin Olaya karışan bazı kişilerin kimliğini belirlediğini iddia etti.  Gazetede yer alan habere göre şüphelilerden birinin Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed Bin Selman a Paris, Madrid, Houston, Boston ve Birleşmiş Milletler ziyaretlerinde eşlik eden ve prense Çok yakın bir isim olduğu iddia edildi. Gazetenin haberinde zanlılardan diğer üçünün Suudi Veliaht Prensinin güvenlik detaylarına bakıldığında bu kişilerle yakın Bağlara sahip olduğu öne sürüldü. Yine gazetede yer alan habere göre 5 şüpheli ise Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı ve Türk kurumlarında yüksek rütbeli görevlerde bulunan bir adli tıp uzmanı. Ayrıca Gazete haberinde Suudi Arabistan'da yüklü şekilde yüksek mevkilere gelmek için Suudi makamlarla doğrudan bağlantılı olunması gerektiğine dikkat çekildi.

GAZETE, ARADAKİ BAĞI SORGULADI

New York Times gazetesi, "Türk yetkililerin söylediği gibi bu adamlar, Kaşıkçı'nın 2 Ekim’de ortadan kaybolduğu Suudi konsolosluğunda bulundularsa, orada o gün ne olduğuna ve Prens Muhammed'e doğrudan bir bağlantı sağlayabilirler. Bu, Kaşıkçı'nın Veliaht Prens'ten habersiz bir şekilde, serserilerin düzenlediği bir operasyonda öldüğü iddiasını da ortadan kaldırır. Böyle bir bağ, Beyaz Saray ve ABD Kongresinin bu tür bir açıklamayı kabul etmesini de daha zor bir hale getirir."  ifadelerini kullandı. 2 Ekim tarihinde 15 kişilik bir ekibin İstanbul’a uçakla geldi ve Koşukçu infaz ettiği Daha sonra da vücudunu parçaları bunları ve aynı bir ülkeden ayrıldıklarını daire belgelere Türk yetkililerin ulaştıklarını iddia eden gazete Kaşıkçı'nın konsolosluğa girişinden sonra iki saat içinde öldürüldüğünü söylediklerini iddia etti.  

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER